Za luksuz i dašak Italije u interijeru dovoljna je 1 biljka. Koje drvo vi birate? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Za luksuz i dašak Italije u interijeru dovoljna je 1 biljka. Koje drvo vi birate?

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
13.4.2024.

Poželjeli ste transformirati prostor, ali bez velikih renovacija i beskrajnih radova koji će praviti nered mjesecima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ponekada je dovoljno tek nekoliko sitnih elemenata da prostor dobije potpuno drugačiju atmosferu i zablista u novom sjaju. Možda ćete izmijeniti jastučnice, slike na zidu ili unijeti nekoliko zlatnih detalja za dodatni glamur… što god napravili, shvatit ćete kako sitnice imaju veliku snagu.

 Jedna od takvih brzih transformacija dogodit će se i ako u vaš dom unesete upečatljivu biljku koja dominira prostorijom. Unesite u vaš dom drvo koje će svojim zelenilom unijeti toplinu i dašak prirode u unutrašnjost. Birajte veće biljke za luksuzniji dojam i tipično mediteranski prostor koji se uz njih čini još viši i otvoreniji. Donosimo 4 vrste drveta za luksuzan interijer.


Fikus gumijevac (Ficus elastica)

Ovo je biljka poznata po svojim velikim, sjajnim listovima i debelim stabljikama. Tamnozeleni listovi djeluju profinjeno i uklapaju se u svaki prostor, a osim toga doprinosi i kvaliteti zraka u prostoriji kao prirodni filter.

 Drvo smokve (Ficus lyrata)

Drvo smokve, poznato i kao violinistička smokva, ističe se svojim velikim listovima koji podsjećaju na violinu. Ona preferira difuznu svjetlost i redovito zalijevanje kako bi zadržala svoj elegantni i grandiozni izgled.


Foto: @villagaura

Foto: @detuinenvanDrvo palme (Areca palmata)

Palme poput vrste areca, stvorene su za unutrašnjost. Karakteriziraju je vitki i paperjasti listovi i tanke, uspravne stabljike. Njihova sposobnost filtriranja zraka čini ih popularnim izborom za interijere, kao i vibrantna zelena nijansa listova koja prostor čini vedrim i prozračnim.

 Drvo crne masline (Olea europaea)

Drvo crne masline je zimzelena biljka s tamnozelenim lišćem i plodovima masline. Ona preferira sunčana mjesta i dobro drenirano tlo, a svakom će interijeru pokloniti pravi mediteranski šarm.


Foto: @theoldyew

Foto: @hereandwest

Foto: @contempee

* * *
Naslovna fotografija: @brookewagnerdesign

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno