Znate li koje značenje imaju plavi i bijeli nokti? Razmislit ćete o narednom manikiru! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Znate li koje značenje imaju plavi i bijeli nokti? Razmislit ćete o narednom manikiru!

Tekst:

Nevena Divčić

BEAUTY SAVJETI
11.6.2024.

Ako ste još uvijek među onima koji naivno boju noktiju odabiru na osnovu toga šta im se sviđa u datom trenutku, izvinjavamo se jer ćemo vam uskoro srušiti te snove i ideje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


S vama rado dijelimo sve nove trendove i teorije beauty svijeta koje zavladaju društvenim mrežema pa je tako i sa ovim simpatičnim trendom. Poput većine novih beauty trikova, trendova i skrivenih značenja i ova priča potiče sa TikToka. Samo ako ne koristite TikTok niste vidjeli video s teorijama o plavim i bijelim noktima. 

 

@muuusicfeeels Did you know what white nail polish means? 🤫🙀💕 #white#nailtheory#explained#fyp#fy#girls#single♬ GASLIGHT - INJIZauzeti ste i zaljubljeni? 

Onda birajte manikir i pedikir u nježnim tonovima plave boje. TikTok kaže, ako vidite nekoga s plavim ili svijetloplavim noktima to može značiti da je ta osoba zauzeta.

 Novi početak

Bijela boja često simbolizuje čistoću, svježinu i novi početak. Međutim, prema TikToku, a sada već i Urban Dictionaryju, bijeli nokti imaju još jedno značenje

 Osobe koje nose bijeli lak na noktima šalju poruku da su slobodne i spremne za novi početak. Single and ready to mingle! 

 Šta kažete na ove trendove i hoće li se odraziti na vaš naredni odabir boje noktiju?

* * *
Naslovna fotografija: @april.to.you

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno