Bh.bloger nam je otkrio recept za neodoljive muffine koje je kreirao za BONJOUR.ba novogodišnji party
Tekst:Bonjour.ba/PR
GOURMETProzračan, mekan, ukusan i obogaćen ukusnim kremama, muffin je slastica koja je odličan odabir za početak dana, ali i desert ili međuobrok.
Na BONJOUR.ba novogodišnjoj zabavi održanoj početkom mjeseca u Sarajevu, za naše uzvanike bh.bloger Hajrudin Šišić pripremio je slastice koje su izgledale poput malog umjetničkog djela.
Naime, osnivač bloga The Harry Cooper pripremio je muffine koji su bili obogaćeni kremom od karamele, jagode i nugata koji su razveselili svačije nepce.
Osim neodoljivog izgleda, jamčili su i punoću okusa, zbog čega se nameću kao sjajna poslastica za posebne trenutke opuštanja, ali i zabave doma.
Hajrudin nam je otkrio recept za njihovu pripremu. Bit će idealan nastavak novogodišnje zabave, ali i nedjeljnog ručka.
Sastojci za pripremu muffina:
125 g brašna ⠀
80 g šećera⠀
120 g maslaca
2 velike kašike mlijeka⠀
2 jaja⠀
1 mala kašika Dolcela praška za pecivo⠀
2-3 kapi arome vanilije ⠀
⠀
Maslac je potrebno da bude sobne temperature. Sve sastojke umutiti mikserom i napuniti 3/4 kalupa smjesom. Peći na 170 Celzijusa 22 minute. Ova količina smjese je dovoljna za pripremu 12 velikih muffina. ⠀
Sastojci za pripremu kreme:
Dolcela krema od karamele, jagode ili nugata
Sadržaj jedne vrećice Dolcela kreme umutit s 125 ml mlijeka tri do četiri minute električnim mikserom.
Dobar tek! I ne zaboravi, imaš pravo na slatko. :)