Bh.bloger nam je otkrio recept za neodoljive muffine koje je kreirao za BONJOUR.ba novogodišnji party

GASTRO
30.12.2019.

Prozračan, mekan, ukusan i obogaćen ukusnim kremama, muffin je slastica koja je odličan odabir za početak dana, ali i desert ili međuobrok. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na BONJOUR.ba novogodišnjoj zabavi održanoj početkom mjeseca u Sarajevu, za naše uzvanike bh.bloger Hajrudin Šišić pripremio je slastice koje su izgledale poput malog umjetničkog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, osnivač bloga The Harry Cooper pripremio je muffine koji su bili obogaćeni kremom od karamele, jagode i nugata koji su razveselili svačije nepce. 

Osim neodoljivog izgleda, jamčili su i punoću okusa, zbog čega se nameću kao sjajna poslastica za posebne trenutke opuštanja, ali i zabave doma.

Hajrudin nam je otkrio recept za njihovu pripremu. Bit će idealan nastavak novogodišnje zabave, ali i nedjeljnog ručka.

Sastojci za pripremu muffina:

125 g brašna ⠀
80 g šećera⠀
120 g maslaca
2 velike kašike mlijeka⠀
2 jaja⠀
1 mala kašika Dolcela praška za pecivo⠀
2-3 kapi arome vanilije ⠀

Maslac je potrebno da bude sobne temperature. Sve sastojke umutiti mikserom i napuniti 3/4 kalupa smjesom. Peći na 170 Celzijusa 22 minute. Ova količina smjese je dovoljna za pripremu 12 velikih muffina. ⠀

Sastojci za pripremu kreme:

Dolcela krema od karamele, jagode ili nugata

Sadržaj jedne vrećice Dolcela kreme umutit s 125 ml mlijeka tri do četiri minute električnim mikserom. 


Dobar tek! I ne zaboravi, imaš pravo na slatko. :) 

GASTRO , 30.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike