TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 7.3.2018.
Meggle se već godinama može pohvaliti činjenicom da njihovi proizvodi nastaju od mlijeka s domaćih, bh. farmi, a to su ove godine prepoznali i pripadnici generacije bh. millennialsa. Naime, upravo oni su ove godine prestižnu BEST BUY AWARD medalju za 2018. dodijelili Meggle tekućem jogurtu s 2,8% m.m., ocijenivši ga kao jogurt s najboljim omjerom cijene i kvalitete na domaćem tržištu.
Meggle se već godinama može pohvaliti činjenicom da njihovi proizvodi nastaju od mlijeka s domaćih, bh. farmi, a to su ove godine prepoznali i pripadnici generacije bh. millennialsa. Naime, upravo oni su ove godine prestižnu BEST BUY AWARD medalju za 2018. dodijelili Meggle tekućem jogurtu s 2,8% m.m., ocijenivši ga kao jogurt s najboljim omjerom cijene i kvalitete na domaćem tržištu.
U Meggle timu su ovo priznanje dočekali s oduševljenjem i na njega odgovorili veoma kreativnom zahvalom. Naime, na policama trgovina širom BiH ove godine ćete pronaći i novu, limited edition ambalažu tekućeg jogurta od 500g, za čiji su dizajn inspiraciju pronašli upravo u millennials generaciji. Tako su bocu ukrasile prepoznatljive ikone društvenih mreža, a u Meggleu su vas odlučili provesti i kroz dodatno millennials iskustvo na web stranici www.megglemeetsmillennials.ba gdje ćete otkriti zanimljiv test o osobnosti te svaki mjesec uživati u novim, ukusnim receptima za pripremu brzih jela dostojnih hashtaga #foodie na vašem Instagram profilu.
Uz sve to, u Meggleu svoju sreću zbog priznanja šire i kroz svoju Instagram zajednicu motivirajući fanove da svoje sretne trenutke podijele uz hashtag #nasvusrecu, stoga svakako za dodatnu inspiraciju zavirite i na njihov Instagram.
Meggle.
Jer #nasvusrecu.
TEKST: Bonjour.ba
Koliko puta ste se danas zapitali „šta da skuham“? Upravo taj trenutak bez ideje često je najstresniji dio dana, ali Miran Karić ima rješenje koje spašava.
Na kulinarskoj radionici uz Vegetu i Bonjour.ba pokazao je da jedno jelo može biti istovremeno brzo, neočekivano i strašno dobro. Dovoljno je malo mašte i pravi začin, a gosti su se uvjerili da i najneobičniji spoj može postati hit na stolu.
Jednostavno kuhanje, bez komplikacija
Miran nas je još jednom podsjetio da kuhanje ne mora biti proces koji traje satima. U svega nekoliko poteza, nasjeckati, ubaciti, začiniti, nastalo je jelo koje izgleda kao iz restorana, a ono što nas je najviše oduševilo jeste balans okusa: slano, sočno i slatko u jednom zalogaju. To je trenutak u kojem shvatite da i vi možete pokazati svoje najbolje, čak i kad nemate puno vremena.
Pitanja koja smo morali postaviti
Iako je fokus bio na receptu, nismo mogli odoljeti, a da Miranu ne postavimo nekoliko brzih pitanja. Kad smo ga pitali kojim jelom bi se opisao, rekao je: „Burger. Jednostavno, a komplikovano. I svaki sastojak ga mijenja u potpunosti. "
Na naše pitanje bira li radije slatko ili slano, bez razmišljanja je izdvojio svoj favorit, a otkrio nam je i da mu je Vegeta Smoked najčešći saveznik u kuhinji.
Za one koji nisu ljubitelji suhih šljiva, otkrio je i malu tajnu da je brokula uvijek dobra opcija: “lijepo zaokruži šta god da koristite kao bazu. Daju sličan kontrast i jednako dobro funkcionišu.” A ako vam se desi da prekuhate rižu ili nudle? Pogledajte u nastavku.
Dakle, ako vam treba jelo koje ne traži puno vremena, evo recepta koji možete skuhati i dok se sto postavlja.
Recept: Vegeta wok s piletinom i suhim šljivama
Sastojci:
200 g piletine
100 g mrkve
1 glavica ljubičastog luka
150 g suhih šljiva
150 g basmati riže ili nudli (po želji)
2 kašike ulja (susamovo, kikirikijevo ili kokosovo)
Vegeta (po želji, Original, Sweet Chili ili Smoked)
Priprema:
Skuhajte rižu u omjeru 1:2 (riža : voda). Nakon kuhanja ostavite je poklopljenu da se napari ili skuhajte nudle kratko prema uputstvu, bez ispiranja, neposredno prije dodavanja u wok.
Suhe šljive nakratko potopite u mlaku vodu. Piletinu isijecite na tanke trakice. Mrkvu narežite na julienne, a luk na tanke ploške.
U jako zagrijanu tavu dodajte ulje. Ubacite piletinu i kratko propržite. Zatim dodajte mrkvu, luk i šljive. Kada se povrće malo opusti, dodajte par kašika vode i Vegetu pa kratko prokuhajte. Poslužite uz rižu ili na kraju umiješajte nudle.
Miranova preporuka: „Za wok je važno da svi sastojci budu slične veličine jer tada okus i tekstura najbolje dolaze do izražaja.“
Ovaj recept pokazuje da brzina i jednostavnost ne znače odustajanje od okusa. Baš suprotno jer neočekivani spoj može biti upravo ono što trebamo kada dan traži nešto brzo, jednostavno i ukusno.
Jedna kašika dovoljna je da pokažete svoje najbolje i otkrijete da Vegeta uvijek izvlači najbolje iz svakog jela.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!