Bh. brend INTUITIVA predstavio capsule liniju odjeće u kojoj ćete poželjeti provesti cijelo ljeto

MODNE VIJESTI
2.6.2020.

Već prošle godine tim brenda INTUITIVA je najavio lansiranje ženske odjevne kolekcije koja se tada vješto kuhala u njihovoj kreativnoj radionici na relaciji New York – Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalizam sa dozom lepršave ženstvenosti utkana je u DNK ovog brenda, a ona je vidljiva i u njihovoj capsule kolekciji koja sadrži artikle koji nam nedostaju u ormaru – basic komade od lana za udobnost bez kompromisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Oduvijek mi na haljini nedostaje ili džep ili da je malo duža ili da postava nije samo do pola haljine, što šteti njenoj estetici ili da je recimo nema nikako, pa da je haljina providna. U suštini, najlakše je kreirati nešto po tome šta vam nedostaje kod već oprobanih stvari uz vašu viziju nadogradnje brenda.“ – otkrila nam je Sabina Bisić, kreativna direktorica brenda na naš upit čime su se vodili prilikom osmišljavanja linije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I N T U I T I V A™ (@intuitivanyc) on

Intuitiva capsule linija sastoji se od tri artikla - duge haljine na preklop 'Josephine', 'Julia' kompleta točnije topa na preklop i hlača dužine do gležnja te  kratke haljine na preklop 'Iman'. 

Color shema ovoga puta je bijela, budući da smo željeli napraviti novi početak nakon svega što se desilo svijetu, ali i nama. Bijela simbolizuje čistoću, bistrinu, mir i dobrotu. Ono što nam je potrebno u trenucima haosa u koje smo zapali.“ - poručuju iz Intuitiva brenda. 

Komadi su bez obilježja i bijeli, kako bi ostavili prostor i slobodu onome koji ih nosi da kreira svoju priču. 
Haljina se može nositi sa podignutim okovratnikom ili spuštenim skroz na ramena, što daje mogućnost da je prilagodite raspoloženju, prilici i vašem stilu. Isto je sa Julia kompletom, koji možete nositi u paru ili odvojeno, uz vaš omiljeni jeans ili lepršavu suknju. 

Period pandemije mnoge je od nas usmjerio i na promjenu obrazaca ponašanja i načina kupovine koji se sve više okreće ka slow fashion, što je ujedno i put kojim Intuitiva ide. 
Više će se poštovati ideja fer trgovine i proizvodnje gdje radnicima kreirate fer uslove. Paziće se na to da se kupuju trajniji proizvodi, posebice jer živimo u fast fashion trenutku. Mi kreiramo takve proizvode. Proizvode koji će se isplatiti kroz ulaganje na duži period.” - dodaje Sabina

Cjelokupnu ponudu nove Intuitiva capsule kolekcije, kao i preslatkih papuča i espadrila po kojima je brend prepoznatljiv, možete pronaći na njihovom online shopu ili u Sarajevu, u njihovom showroomu, na adresi Zelenih beretki 22, od 15:00h do 19:00h svakim radnim danom.

MODNE VIJESTI , 2.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

INTUITIVA

Podijeli:

Posljednje objavljeno