3 bezvremenske frizure kojima ne mogu odoljeti ni bh. dame - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 bezvremenske frizure kojima ne mogu odoljeti ni bh. dame

Tekst:

Ana Rotim

KOSA
15.5.2023.

Iako ne možemo pobjeći od činjenice da nam trendovi u svijetu ljepote vrlo brzo ukradu simpatije, kada je riječ o frizurama katkad volimo igrati na sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Oblik kose ima veliku ulogu u našem cjelokupnom izgledu zbog čega smo ranije kreirali vodiče (za srcoliki, četvrtasti i ovalni oblik lica) koji mogu poslužiti pri odabiru frizure koja će odgovarati upravo vama. Usprkos trendovima određene frizure stekle su status onih kultnih te kod njih se posebno ističe činjenica da odgovaraju različitim oblicima lica.

Vodeći se tom niti, bezvremenske frizure prigrlile su i dame s bh. scene. Riječ je o frizurama koje su zasluženo dobile titulu onih legendarnih, a među njima se nalaze bob, stepenasta frizura i upečatljive šiške.


Bob

Bez obzira je li riječ o tankoj kosi ili izrazito gustoj, bob jednostavno je godinama savršen odgovor na beauty nedoumice. Ovo je frizura koja se veoma lako stilizira te daje dodatan volumen kosi.

 Stepenasta frizura

Frizura koju beauty entuzijasti preporučuju damama s nešto gušćom kosom idealna je za one koje ne preferiraju velike promjene. Stepenasti pramenovi čine da kosa izgleda poletno i uredno, a velika prednost je ta što ova frizura ostavlja prostor za igru kada je riječ o svečanim izdanjima. 

 Šiške

Beauty scena jednostavno se ne želi odreći frizura sa šiškama i da budemo iskreni, ne možemo se žaliti. Iako zahtijevaju nešto više stiliziranja, šiške kosi daju volumen te na poseban način ističu naše crte lica. 

 

* * *
Naslovna fotografija: Marko Jovančić za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno