Volite kreacije koje slave žensku snagu? Osvojit će vas kolekcija domaće dizajnerice! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Volite kreacije koje slave žensku snagu? Osvojit će vas kolekcija domaće dizajnerice!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
3.4.2024.

U srcu čarobnog talijanskog grada na vodi, u predivnoj Veneciji, dogodio se trenutak čiste inspiracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Predivna modna saga u kojoj su se ispreplele tradicija i modernost obuhvatila je čaroliju brenda Belma Tvico. Modni editorijal sniman u gradu koji tone izronio je priču koja slavi jedinstveni duh odvažne i jake žene za koju Belma Tvico - Stambol, kreativna direktorica istoimenog brenda, stvara unikatne kolekcije već duže od dvije decenije.
Na mističnim venecijanskim ulicama i mostovima, kreacije jednog od najuspješnijih bh. modnih brendova oživjele su poput snova. Svaka kreacija služi kao više od komada odjeće – to je priča o bezvremenskoj eleganciji, modi kao umjetnosti te jedinstvenom jeziku mode koja pripovijeda vrijednosti ovog brenda.  

Nježne tkanine grle ženstvenu siluetu stvarajući melodiju kroz svaki pokret, dok muza ovog bh. modnog brenda Hilda Halilović korača kamenim ulicama koje svjedoče vjekovnoj priči. U gradu Tintoretta, Vivaldija i Kazanove, isprepliću se ljubav prema umjetnosti, historiji i čovjeku.
Koloritne, strukturirane, detaljno osmišljene kreacije stapaju se sa vodom, maglovitim nebom i svjetlucavim kanalima, kao da su i same postale dijelom ovog šarmantnog grada. 

Nijanse boja odjekuju atmosferom grada, od duboke kraljevsko plave i crne do pastelno roze i ljubičaste boje. Ovaj jedinstveni modni editorijal prenosi esenciju Venecije – njezin nevjerovatan spoj stvarnosti i mašte u kojem svakodnevni trenuci postaju magični.
Belma Tvico je uspjela uhvatiti duh ovog grada i pretočiti ga u čistu poeziju – narativ ljubavi.

Ovaj modni editorijal služi kao još jedan vrijedan podsjetnik da je moda mnogo više od odjeće – ona služi kao vezivo koji nas spaja sa čarima svijeta oko nas.


Pogledajte još fotografija kolekcije dizajnerice Belme Tvico


* * *
Foto: Eldar Nurković - E2 Studio

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno