Pogledajte kompletan lookbook Belma Tvico kolekcije predstavljene na jučerašnjem showroomu u Sarajevu

MODNE VIJESTI
27.2.2020.

Jučer smo među prvima u apartmanu Swissôtel hotela u Sarajevu mogli razgledati novu kolekciju bh.dizajnerice Belme Tvico koja je kroz jednodnevni showroom na kreativan način medijima, ali i klijenticama željela pružiti nešto drugačije modno iskustvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za nadolazeću sezonu, predstavila sam spoj monohromne, zagasite palete boja i jarkih, veselih tonova. Upravo taj jaki kontrast omogućava svakoj od klijentica da se pronađe u odjevnim komadima koji su kreirani za ženu koja je multidimenzionalna; ona je podjednako snažna i krhka, blaga i oštra, intuitivna i racionalna. Nova kolekcija je oda svakoj ženi koja se ne boji biti i ostati svoja. Ne bih mogla izdvojiti samo jedan komad iz kolekcije, jer je kolekcija kohezivna i svaki komad je u savršenoj sinergiji s drugim. Ipak, ono što sam se trudila ove sezone naglasiti jeste činjenica da se žena podjednako može osjećati ženstveno i u haljini i u hlačama i u šorcu sa široko krojenim nogavicama. Vjerujem da sam u novoj kolekciji razbila određene predrasude o tome šta se doživljava i smatra ženstvenim i dopustila ženi za koju kreiram da bude sve ono što želi biti, neopterećena modnim diktatima.“ – otkrila nam je Belma na početku razgovora. 


Belma kroz svoj rad već nekoliko sezona njeguje bogato kulturno-povijesno naslijeđe, ljubav prema bojama, jasnu simetriju, oštrinu u rezovima, ali i igru formama, a izuzetak nije ni proljetna kolekcija. U novoj kolekciji tako ćete pronaći odlično krojena odijela u boji, midi haljine s uzorkom kojima je element iznenađenja dat odabirom ženstvenih silueta i detalja poput mašni, remena oko struka ili izreza, kao i basic artikle poput bluze s mašnom ili male crne haljine, kojima su rukavi i ovratnici krojeni na netipičan način. 

Kulturno – povijesna komponenta ponovno je tako suptilno, ali i sofisticirano utkana u materijale od kojih je izrađena kolekcija. Naime, slova bosančice krase uzorke koje Belma razvija u suradnji s umjetnicom Taidom Jašarević, a svi materijali proizvedeni su u Italiji i Turskoj isključivo za potrebe izrade ove kolekcije. 

Sveukupno poslovanje mi, nažalost, oduzima i vrijeme i energiju. Daleko bi bilo lakše biti kreativac koji radi za drugi brend, nego kreativac koji usporedno brine o svim segmentima poslovanja. Voditi privatni posao u Bosni i Hercegovini podrazumijeva dodatno ulaganje snage, truda i energije jer nerijetko trošimo vrijeme na banalne stvari. Bila bih sretnija da mogu provoditi više vremena u stvaralačkom procesu. U ovoj postavci stvari, inspiracija najčešće dolazi noću. Dane provodim u realizaciji ideja i izradi komada. Kako je moj brend trenutno u ekspanziji, potrebno je uložiti dodatni trud i energiju da se, kako kažu, poklope sve kockice. Sretna sam što imam divan tim saradnika uz koje je sve lakše, ali često mislimo da nam je potrebno još vrijednih ručica kako bismo se brže razvijali i reagovali na određene situacije.“ – komentirala je Belma na naš upit koliko vremena izdvaja za kreativni, a koliko za poslovni dio u cjelokupnom procesu stvaranja. 

Lookbook proljetne kolekcije pogledajte u nastavku. 

 

***
Model: Hilda Halilović
Fotograf: Almin Zrno
Vizažistica: Maja Talović
Frizura: Ensar Dervišbegović | Hair With Character
Lokacija: Swissôtel Sarajevo

MODNE VIJESTI , 27.2.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Almin Zrno

Podijeli:

Posljednje objavljeno