Belma ima prekrasnu kuhinju modernog stila, a mi donosimo detalje o preuređenju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Belma ima prekrasnu kuhinju modernog stila, a mi donosimo detalje o preuređenju

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
16.8.2022.

Adaptacija doma uistinu ima posebnu čar kada se radi o prostoriji gdje volimo provoditi svoje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U skladu s tim ovog puta u rubrici Interijeri zavirili smo u dom dame koja je često gost naših Gourmet članaka. Osim što gaji iznimnu ljubav prema gastronomiji, Belma ne krije svoju kreativnu stranu te će nas ovog puta provesti kroz adaptaciju svoga doma od čega ćemo prvo početi s prostorijom u kojoj ova dama uživa provoditi vrijeme. Upečatljiva i nešto drugačija boja kuhinje kao i šarmantni detalji koji su veoma vješto odabrani ukrali su našu pažnju, a što je bila inspiracija, kao i što je bilo najizazovnije otkrila nam je Belma u nastavku.

* * *


Što je bila inspiracija za uređenje kuhinje?

S obzirom da smo kuhinju renovirali posljednju, željeli smo da se uklopi sa ostatkom kuće, naročito sa dnevnim boravkom, koji je povezan skupa sa kuhinjom i trpezarijom. Kroz čitavu kući se provlači skandinavski stil, siva boja i drvo, tako da smo znali da će i kuhinja ići u tom pravcu.

S obzirom da volite provoditi vrijeme u kuhinji, što vam je bilo najvažnije kod preuređenja?

Najvažnija stvar kod kuhinje mi je svakako funkcionalnost ali i da je fotogenična (zbog mog #food bloga). Dosta vremena provodim u snimanju tako da mi je prva stavka bila prirodno osvjetljenje te dobra radna površina. Svakako trebalo mi je i dosta prostora da smjestim suđe i propse za slikanje.

Možete li nam kratko opisati kako je izgledao cijeli proces?

Sam proces izrade nije bio zahtjevan ni dug. U programu sam nacrtala dizajn i raspored kakav bi željela imati, a majstor je obavio svoje. Skupa smo došli do najboljeg rješenja za naš prostor, kao i najbolju funkcionalnost kuhinje. S obzirom da je kuhinja po mjeri, morali smo malo duže čekati, ali vrijedilo je.

Što biste izdvojili kao najizazovniji zadatak tijekom samog preuređenja?

Najizazovniji zadatak mi je bilo uklopiti kuhinju sa ostatkom kuće. Uvijek je postojao mali strah da kuhinja neće moći ispratiti ostale prostorije ili da će značajno odudarati. Također, ovdje bi dodala i izbor radne ploče, oko koje smo imali malih komplikacija u nabavci. Ipak na kraju smo dobili što smo željeli.

Jeste li već otkrili svoj omiljeni kutak?

Omiljeni kutak nije šporet (hehe) i ako mi je mnogo drag. Omiljeni kutak i dio kuhinje mi je dio sa stalkom za čajnik i šolje. Nešto što mi se na prvu previše dopalo, sad zauzima posebno mjesto na radnoj površini.


* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno