TEKST: Arijana Bošnjak

DATUM OBJAVE: 1.10.2024.

Brooklyn Peltz Beckham, sin nogometne ikone Davida Beckhama i dizajnerice Victorije Beckham, sve više kroz društvene mreže otkriva svoju strast prema hrani, a sada je napravio i službeni, poslovni korak u gourmet svijet.


Brooklyn je u posljednjih nekoliko godina uživao u kuhanju s ocem Davidom Beckhamom te su njihovi trenuci u kuhinji, posebno natjecanja u pripremi tjestenine, oblikovali i njegov odnos prema hrani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cloud23 (@cloud23)



Prije dvije i pol godine, Brooklyn i njegova supruga tu su njegovu ljubav pokušali pretočiti u home made umak, što je postavilo temelj za pokretanje njegovog vlastitog brenda u kojem se kao prvi proizvod našao upravo jedan višenamjenski umak. Ime brenda, Cloud23, potječe od njegovog omiljenog broja, koji je i broj dresa njegovog oca, kao i datum kada je zaprosio svoju suprugu.


Foto: @brooklynpeltzbeckham

Foto: @brooklynpeltzbeckham



Osim što planira proširenje asortimana, njegov brend za sada uključuje luksuzne umake, s prvim okusima slatkog jalapeña i ljutog habanera koje bismo rado što prije dodali i u naše kuhinje i kreirali jela s ovim intenzivnim umacima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cloud23 (@cloud23)



Dok umak CLoud23 ne bude moguće naručiti i na adrese u BiH, donosimo Brooklynov video za jednostavan recept koji možete kušati već danas i začiniti umacima po vlastitom izboru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @brooklynpeltzbeckham

* * *
Naslovna fotografija: @brooklynpeltzbeckham


Bonjour

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

TEKST: Adelisa Mašić

Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo Bonjour Edit: Za 12. dan pravimo mini snack board od namirnica koje već imamo

Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.

Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.

 



Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.

 



Kako napraviti mini snack board?  

Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.

Možeš uključiti:

• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade


 



Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.

 



Zašto snack night?  

Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.

 



Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.

 



Za kraj  

Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.


anigif


I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.

 



Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!

Foto: @foodfotoaestetic


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!