Koji beauty trendovi su obilježili 2023. godinu i koje rado prenosimo i u narednu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Koji beauty trendovi su obilježili 2023. godinu i koje rado prenosimo i u narednu?

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
21.12.2023.

Ako uživate u beauty svijetu sigurni smo da ste većinu ovih trendova ispratili ili čak i primjenjivali i još uvijek volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U jednom periodu 2023. godine barem polovina nas je poželjela u potpunosti izmijeniti svoju makeup rutinu i isprobati barem jedan od makeup trendova koji su bili nevjerovatno popularni tokom godine.

Online svijet je skoro svakog dana za makeup look, bilo da je već viđen stotinu puta, ili po prvi put, imao naziv kojim će obilježiti sezonu u kojoj je aktuelan. Espresso, clean girl, latte makeup i I'm Cold, samo su neki od trendova, a u ovom članku ćemo se detaljnije osvrnuti na njih.


Clean girl estetika

Inspirisani old money trendom odijevanja poželjeli smo unijeti ga i u svoju makeup rutinu. Clean girl trend se osim u makeup uvukao u kreiranje cjelokupnog izgleda pa tako i u odabir frizure. Još uvijek je popularan, a karakterišu ga minimalan, besprijekorno nanešen makeup i jednako uredna frizura.

 Uticaj clean trenda je bio neizbježan i kada je riječ o manikiru, a čini se da je na ovom polju nastavio biti u porastu. Clean manikir podrazumijeva uredne, kratke do srednje duge nokte u neutralnim bojama laka ili čak bez imalo prekrivenosti. Kožica oko nokta je dovedena do savršenstva i jasno je da vlasnice i obožavateljke ovakvog manikira maksimalno vode brigu o njezi i hidrataciji ruku.

 Makeup u nude nijansama

Baš kao i kada je riječ o clean girl estetici, većinu makeup trendova koji su vladali 2023. godinom karakterišu neutralne nijanse makeup proizvoda. Simbolično nazvani po, većini omiljenom napitku, espresso i latte makeup, jasno ukazuju na to o kakvim nijansama je riječ.

 


Glazed donut

Kada se osvrnemo na svijet manikira i ljepote u 2023. možemo reći da je Hailey Bieber diktirala većinu. Svi su htjeli glazed donut sedefaste nokte u neutralnim i pastelnim nijansama pa i mi! Chrome manikir našao je svoj put do skoro svih vrsta nail arta i boja.

 Ginger kosa

Kosa u crvenim i nijansama narandžaste, kestena i bakra je definitivno pobjednik kada je riječ o trendovima u beauty odjeljku rezervisanom za kosu. Bez imalo dvoumljenja ovaj trend nosimo sa sobom, a i na sebi u narednu godinu te jedva čekamo vidjeti koje nove nijanse će nam donijeti sa sobom.

 

* * *
Naslovna fotografija: @hoskelsa

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno