Pitate se kakvu rutinu kreirati za svoju kožu ove jeseni? Donosimo savjete dermatologa. - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Pitate se kakvu rutinu kreirati za svoju kožu ove jeseni? Donosimo savjete dermatologa.

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
16.9.2021.

Dolazak niskih temperatura i niske razine vlažnosti koje rezultiraju suhim zrakom istovremeno isušuju i našu kožu kojoj je potrebno posvetiti više pažnje i njege tijekom jesenskih/zimskih mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte tome i konstantnu promjenu hladnog okruženja vani i ugrijanog prostora unutra, vaša koža traži hidrataciju i nježnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste se pripremili za suho i hladno vrijeme koje nam dolazi potrebno je da u svoju rutinu njegovanja kože uključite nekoliko rituala koji će učiniti da je vaša koža mekana i nježna na dodir.

Foto: Unsplash

Pored njegovanja kože tijela, potrebno je poseban fokus staviti na njegovanje ruku i lica kako su oni stalno izloženi vanjskim uvjetima. Zato smo potražili savjete dermatologa koji će nas usmjeriti ka kreiranju idealne skincare rutine.

Njihove preporuke otkrijte u nastavku.

UKLJUČITE BOGATIJU HIDRATANTNU KREMU SA CERAMIDIMA U SVOJU RUTINU

Dermatolozi preporučuju zamjenu laganih kremastih formula sa gustim kremama za tijelo koje su obogaćene ceramidima, tj, esencijalnim i zdravim masnim kiselinama koje se već prirodno nalaze u našoj koži. Ceramide je potrebno nadoknaditi tijekom hladnijih mjeseci - zato se preporučuju kreme sa ovim sastojkom jer upravo se ceramidi ponašaju kao barijera na našoj koži i čuvaju kožu od vanjskih uvjeta. U slučaju kada je vaša koža suha i ispucana radi hladnoće, tada vašoj koži nedostaje potrebnih ceramida koje možete nadoknaditi kremom koja ima ovaj sastojak u izobilju.

Foto: Pexels

Dodatni savjet koji možete imati na umu je češća hidratacija. Ako imate naviku vašu kožu namazati jednom u danu, tijekom hladnijih mjeseci možete ju mazati i dva puta kako bi ostala zaštićena i nježna na dodir.

Foto: Unsplash

PRESKOČITE PILINGE TIJEKOM JESENSKIH I ZIMSKIH MJESECI

Piling podrazumijeva uklanjanje mrtvih stanica kože i poželjan je tijekom ljeta, no tijekom jeseni pretjerano tretiranje kože pilingom može izazvati svrbež i iritacije. Uz ekstremni piling kože možete ukloniti prevelik zaštitni sloj kože i tako gubiti vlagu koja je potrebna tijekom hladnih mjeseci i uzrokovati pretjeranu suhoću kože. S druge strane, maske koje će dati vašem licu dodatnu vlagu i hidrataciju dobra su opcija. 

Foto: Pexels

INVESTIRAJTE U OVLAŽIVAČ ZRAKA

Pretjeran boravak unutra uz stalno grijanje koje isušuje zrak može nepovoljno djelovati na vašu kožu kojoj je potrebna određena količina vlažnosti. Niska razina vlažnosti u zraku može unijeti neravnotežu na vašoj prirodnoj barijeri kože i uzrokovati suhu kožu tijela i lica.

Foto: Pexels

Zato dermatolozi često preporučuju ovlaživače zraka u domu tijekom hladnih mjeseci koji će najbolji efekt imati ako rade dok radi i vaše grijanje.

IZBJEGAVAJTE DUGA TUŠIRANJA POD VRUĆOM VODOM

Izloženost hladnom vremenu djeluje na našu kožu i dodatno ju isušuje. No ako još takvu ranjivu suhu kožu izložite vrućoj vodi duže vremena ona će postati još crvenija i dodatno isušena. Nakon tuširanja obavezno kožu nahranite hidratantnom kremom.

Foto: Pexels

***

Naslovna fotografija: Pexels
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno