Beauty Report: Metalik make-up - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Beauty Report: Metalik make-up

Tekst:

Bonjour.ba

MAKEUP
20.1.2011.

Kako se razvijao jedan od najpoznatijih make up trendova današnjice?Iako u svijetu make up-a postoje bezvremenski trendovi poput crvenog ruža ili eyelinera, noviteti u beauty svijetu ne samo da osvježe modne piste, već i modne editroijale, crvene tepihe pa i gradske ulice.U posljednjih dvadeset godina, svoje mjesto u malim crnim haljinama make up-a pronašao je i metalik make up, koji su danas objeručke prihvatili mnogi vizažisti. I dok su u 8o-im metalik nijanse bile intenzivne i upečatljive, danas uživamo u raznim licima metalik make up-a, od diskretnog svjetlucanja metalik sjenila na kapcima do intenzivnih futurističkih smokey eyes-a i metalik tonovima na noktima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

Cijela priča započela je još prije nekoliko sezona kod Pat McGrath, koja je 2009e metalik nijanse uvrstila u proljetnu Gucci reviju.

 

 

 

 

 

 

 

 Image

 


No, iako je metalik trend zasjao na pistama tek 2009e, mnogi će se složiti da nitko nije pokazao čari metala kao mlada Shirley Eaton 1964 godine u „Goldfingeu“.

 

 

 Image


Nakon nje, poznata pjevačica Debbie Harry, ponosno je pokazala je da platinasta kosa i metalik nijanse na kapcima izgledaju odlično te svojim izgledom izazivala mnoštvo znatiželjnih pogleda.

 

Image 

 

Do 1985, metalik tonovi su se pretvorili u pravi heavy metal, predvođen ratničkim tonovima na očima Grace Jones.

 

Image 


Predstavljajući sve čari „J'adore Diora“, Charlize Theron je toplim tonovima na očima nagovijestila ponovni povratak metalik sjenila na crvene tepihe,

 

 Image

 


a kasnije je Rihanna dokazala da metalik tonovi izgledaju odlično i na noktima.

 

 Image

 


Radeći svoj prvi ready-to-wear show, Peter Philips je lica Chanel manekeni ukrasio bojama i vratio dašak bakrenih tonova njihovim kapcima,

 

Image 

 


a sličnim potezom poveo se i Oscar de la Renta....

 

Image 


A kako bi i metalik priča završila u najboljem svijetlu, pobrinuo se make up artist Stéphane Marais, koji je metalik tonove doveo u couture redove.
Inspiriran bogomoljkama i leptirima, Marais je na reviji Christian Lacroixa koristio metalik tonove kako bi što bolje prikazao „snagu moćnih grabežljivaca“.

 

 Image


Danas ga vole i celebsice, modeli, trendseterice i vizažisti, a zasigurno će svoje pristalice nalaziti i u idućim generacijama.
Izgleda bolje nego ikada, a kako decetno i sexy mogu izgledati metalik tonovi zlatne, brončane, srebrene i plave boje provjerile su i Kate Moss, Paris Hilton te Rihanna.

 

 

Image

Kate Moss

 

 Image

Paris Hilton

 

 Image

Rihanna

 

D.P.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno