BB kreme mogu biti adekvatna zamjena za puder. Otkrijte zašto ih naše lice osobito voli ljeti.

MAKEUP
11.6.2021.

Svaka od nas ima svoje omiljene beauty rituale zbog kojih se svakodnevno osjeća njegovano i dotjerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je BB krema jedan od proizvoda koji su prigrlile brojne dame i uvrstile ju u svoje make up rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad govorimo o kozmetičkim preparatima uvijek nas iznova interesira koji su njihovi benefiti za našu kožu, osobito kožu lica. Još 60-ih godina na tržištu su se pojavile BB kreme koje su postale odlična baza za make-up čiji je glavni zadatak bio da ujednači ten i prekrije nesavršenosti na koži.

Sama skraćenica BB zapravo znači balzam za mane na licu (Blemish Balm). Riječ je o hidratantnoj kremi u boji koja sadrži dodatnu zaštitu, a neke od njih i umirujuće i anti-age sastojke. Njena prednost je što je pogodna za sve tipove kože, a mogu je koristiti i osobe koje nemaju nikakve nedostatke na koži.

KOJE SU PREDNOSTI BB KREME?

Ono zbog čega ju najčešće biramo je što ne začepljuje pore, ne isušuje kožu i smanjuje crvenilo. Upravo je zbog ovih razloga, u pojedinim slučajevima BB krema odlična zamjena za puder. 

BB krema je postala neizostavan saveznik u njezi i ljepoti kože jer je zapravo spoj hidratantne kreme, pudera i baze. Njenim korištenjem naša koža postaje mekša i glađa i doprinosi regeneraciji. 

Sastavni je dio naše kozmetičke torbice u ljetnim mjesecima kada nam je na licu potrebna lagana i prozračna formula. Pojedine BB kreme također sadrže i SPF zaštitu.

Stoga, ako imate kožu sklonu aknama i prištićima, potražite BB kreme koje ne sadrže ulja, a pomoću kojih ćete osvježiti lice i ujednačiti ten.

***

Naslovna fotografija: @allanaramaa
Tekst: Ana Bošnjak 

MAKEUP , 11.6.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ana Bošnjak

Foto by:

@allanaramaa

Podijeli:

Posljednje objavljeno