3 razloga zašto biste baletnu predstavu Orašar ovih blagdana trebali pogledati s obitelji

BONJOUR.CLUB
16.12.2019.

Uz blagdane vežemo miris medenjaka u zraku, druženja s obitelji uz prazničnu trpezu i lampice, ali i pojedine priče koje su obilježile naše odrastanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od omiljenijih svakako je priča o Orašaru. Malena Klara za Božić dobije drvenu lutku koja je povede u čarobnu zemlju u kojoj s njim kreće u borbu protiv Kralja miševa kako bi spasili kraljevstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topla je to priča o dobroti, prijateljstvu, ljubavi i obitelji, a bez obzira na našu dob, uvijek nam iznova izmami osmijeh na lice i motivira da ju gledamo još jednom.

Posebice je popularan balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog (prvi put je prikazana 18. prosinca 1892. u Saint Petersbergu), a za koji se ulaznice rasprodaju u rekordnom vremenu. A kako i ne bi kada je riječ o jednom od najzahtjevnijih baleta koji uz iznimno izazovne plesne točke za plesače, podrazumijeva i pomno osmišljenu kostimografiju, scenografiju, kao i koreografiju. A to su samo neki od razloga zašto biste već sutra trebali pogledati ovu kultnu baletnu priču.

BLAGDANSKA PRIČA KOJU ĆETE ŽELJETI IZNOVA GLEDATI
Radnja baleta započinje na Badnju večer kada malena Klara za poklon dobiva malenog Orašara uz kojega kreće na čarobno putovanje u Zemlju snijega i Kraljevstvo slatkiša. Bit će ovo jedna od blagdanskih priča koju ćete dugo pamtiti.


POUČNE PORUKE UZ KOJE SE MOGU POVEZATI I ODRASLI I DJECA
Orašar je balet koji ima likove uz koje će se moći poistovjetiti gotovo svaki član vaše obitelji – od vila, Orašara, princeze Klare pa sve do Pukovnika. Uz to, svaki čin donosi snažne poruke o važnim životnim vrijednostima, ali i o timskom radu, upornosti, vjeri i hrabrosti.SCENSKO-KOREOGRAFSKI NASTUP KOJI ODUZIMA DAH
Klara zajedno s Orašarom kroz cijelu priču putuje kroz prekrasne krajolike, a svaka od scena podrazumijeva i neodoljive kostime koji dodatno obogaćuju cijelu priču i vizualno ju čini zanimljivijom.
Sutra u CineStar kinima diljem BiH možete pogledati ovaj nevjerojatni balet u produkciji londonskog Kraljevskog baleta, koju je 1984. godine osmislio Peter Wright. Baletna predstava je snimljena u Royal Opera House u Londonu te će ovu blagdansku priču će vam prenijeti na magičan način. Svoju ulaznicu možete kupiti ovdje.

BONJOUR.CLUB , 16.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno