Bonjour.ba x Renault Captur avantura: Pogledajte koje je bajkovite lokacije Azra posjetila u BiH i regiji kroz 30 dana -...

Bonjour.ba x Renault Captur avantura: Pogledajte koje je bajkovite lokacije Azra posjetila u BiH i regiji kroz 30 dana

PUTOVANJA
9.6.2021.

Azra Ćosićkić dama je kroz čije smo priče i fotografije na društvenim mrežama kroz proteklih trideset dana iz udobnosti doma krenuli na putovanje na bh. planine, posjetu jednom od najljepših jezera u Hercegovini, ali i uživali u slikovitim pejzažima s Jadranskog mora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, ova kreativna dama, avanturističkog i sportskog duha je pobjednica natječaja kojeg smo početkom 4. mjeseca organizirali u suradnji s GUMA M, a u sklopu kojeg je jedna dama dobila na korištenje novi Renault Captur na mjesec dana.  
Naime, jednoj dami željeli smo približiti ljepotu putovanja koje je popraćeno omiljenom glazbom, sigurnim, udobnim i estetski privlačnim autom, dragim društvom i destinacijama koje nas obogaćuju za cijeli život


Azra je ovaj period iskoristila za upoznavanje nekih udaljenijih domaćih destinacija na kojima je u potpunosti uživala uz Renault Captur koji je kreirao i poseban feel zahvaljujući simpatičnim porukama na vratima i prtljažniku koje instant mame osmijeh na lice. Za Bonjour.čitatelje je dala mali uvod u ovu bonjourastičnu Renault Captur avanturu.

***

„Porodica, prijatelji i radne kolege znaju da sam osoba koja mnogo voli i poštuje prirodu; ona je izvor moje sreće, mira, slobode i zdravlja. Nukleus svih inspiracija. Samim tim, moja avantura je započela posjetom biseru Hercegovine, Boračkom jezeru. Tu sam se, pod obroncima planine Prenj, zajedno sa novim ljubimcem Capturom ogledala u iskonskoj bistrini jezera.

 

Nakon što sam upila sve ljepote Boračkog jezera, odlučih se da isprobam SUV karakteristike Renault Captura krstareći panoramskom cestom na potezu Konjic – Visočica pa sve preko Bjelašnice do Sarajeva. Zastadoh kod “kamenih spavača”, nekropole stećaka Poljice – Dolovi prepuštena misteriji bosanskohercegovačke historije i ljepoti Visočice.

 

Pored mnoštva ljepota koje krije ovaj planinski masiv, na dar kao buket poljskog cvijeća dobih pogled na sezonsko jezero u dolini Jelenjači, prirodni fenomen koji traje samo nekoliko dana. Svakako ono što nije sezonsko i što će vas očarati jeste pogled na vrh Puzim pod kojim se kao ćilim prostire pomenuta dolina.
 

Nisam željela da Renault Captur bude parkiran ispred zgrade, željela sam maksimalno iskoristiti svoju nagradu te sam se pored bosanskohercegovačkih ljepota odlučila i za ljepote u Hrvatskoj. Naravno, odabrala sam državnu cestu D8 poznatiju pod nazivom Jadranska magistrala, vozači motornih vozila, posebno motociklisti će shvatiti zašto baš nju.

Razne automobilske kuće su baš nju odabrale za predstavljanje novih modela četverotočkaša, a ja sam uz pomoć te divne ceste i Bonjour natpisa na automobilu pozdravila sva mjesta kroz koja sam prošla, kao i njihove mještane i turiste.


Moja ruta se protezala od Metkovića do Trogira i bilo je uživanje voziti sa pogledom na Jadransko more načičkano otocima sa jedne strane i pogledom na jedan od hrvatskih Dinarida tj. Biokovo sa druge strane. Opijena tom ljepotom probudih gorštaka u sebi i odlučih da osvojim Sveti Paškal, jedan od vrhova Rilića, južnog masiva Biokova. 


Prilikom posjete gradu Splitu imala sam i jednu misiju, a to je da uhvatim Meštrovićevog Grgura Ninskog za nožni palac i zaželim zdravlje cijelom svijetu u nadi da će prestati ovaj kijamet koji nas je zadesio. 😊

Mnogo sam sretna što sam osvojila nagradu GUMA M x Bonjour.ba natječaja, što sam imala priliku da vozim novog Renault Captura i da uživam u svim njegovim karakteristikama.
Evo, tek je dan prošao kako Captur nije sa mnom i toliko mi nedostaje da bih već sad pozvala GUMA M i zakazala probnu vožnju. :) 
Vama dragi Bonjourovci hvala što ste mi poklonili ovu predivnu avanturu koja je sasvim sigurno, na najljepši mogući način, obilježila prvu polovinu 2021. godine.    
 

***
Tekst: Azra Ćosićkić
Foto: Azra Ćosićkić

PUTOVANJA , 9.6.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Azra Ćosićkić

Podijeli:

Posljednje objavljeno