BONJOUR.čitateljice su nam kroz Avon natječaj otkrile najljepše ljubavne uspomene. Odgovori će vas posebno raznježiti. -...

BONJOUR.čitateljice su nam kroz Avon natječaj otkrile najljepše ljubavne uspomene. Odgovori će vas posebno raznježiti.

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
14.2.2021.

Praznik ljubavi i male sitne geste koje vežemo uz ovaj dan iznova nas raznježe te probude dozu strasti i toplih emocija čak i kod najvećih skeptika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je započelo s ljubavnim pismima i romantičnim baladama o kojima smo čitali u knjigama ili slušali u kultnim glazbenim stihovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od najslađih ljubavnih priča s nama su podijelile upravo BONJOUR.čitateljice i pokazale nam da uz određene geste Valentinovo može biti baš svaki dan.


Naime, zajedno s kompanijom AVON pokrenuli smo natječaj kroz koji smo željeli ponovno probuditi strast i uspomene na lijepe trenutke koje su dame proživjele sa svojim partnerom.

Obzirom da nam sada, možda i više nego ikada ranije, treba dodatna doza lijepih osjećaja, inspirirali smo se s pričom koja se krije iza AVON Attraction Desire parfema, stvorenog da osobe ponovo prožive strastvene trenutke zajedno, pozvali smo dame da s nama podijele najljepšu gestu koju je njihov partner napravio za njih.

Novi Attraction Desire parfem dolazi sa eliksirom crne višnje koji opija i podstiče strast da ponovno bukne, ostavljajući vas da želite više

U nastavku smo izdvojili tople i emotivne priče 3 BONJOUR.čitateljice koje su ujedno u sklopu ovog Avon natječaja i dobitnice Avon Attraction Desire parfema koji će razveseliti sva njihova čula u svakom trenutku. Uživajte u čitanju.

***

„Imam 22 godine i u vezi sam tri godine sa predivnom osobom. Nakon pročitanog posta vezanog za ovaj nagradni natječaj zapitala sam se šta je to što je moj partner najljepše uradio za mene jer ranije o tome nisam ni razmišljala. Hmm, krenula sam da vraćam film unazad i shvatila da je nemoguće odabrati najljepši poklon koji sam dobila jer su mi svi otprilike podjednako dragi i vežu me za neku uspomenu sa njim. (Ako ne ubrojim lančić sa privjeskom mačke - šta ću kad ih volim.) Šalu na stranu, zaista nije moguće odabrati jer je svaki vezan za poseban dan, a materijalna vrijednost nije nešto čemu pridajem veliki značaj pa ni to nije neki kriterij.

Mnogo se toga desilo za ove tri godine, naše mature, vjenčanja u našim porodicama, rođendani, godišnjice... Otišla sam u galeriju fotografija i zaključila- da me neko pita koji je to najljepši trenutak sa njim, sigurno bih odabrala neku od fotografija sa spomenutih događaja jer su jako lijepe i bude drage uspomene. Onda sam u jednom momentu shvatila da je najbolje što se može uložiti u ljubav vrijeme, to je dio nas koji je nepovratan i njega ulažemo samo u ono što je zaista vrijedno, a kud ćeš vrijednije od ljubavi.
Najljepše što je moj partner uradio za mene je što me volio i voli baš ovakvu kakva jesam i u svim mojim izdanjima. Naša veza je počela dok sam bila u srednjoj školi i na putu moga obrazovanja bio mi je puna podrška kao i dan danas, a sada sam na trećoj godini zdravstvenog fakulteta i mnogo mi znači njegova riječ podrške, ta čarobna riječ: "Ti to možeš!" čak i kada ja mislim suprotno, Mnogo je važno imati nekoga ko će te držati za ruku i dijeliti uspone i padove. Znači mi kada položim ispit, a on me dočeka sa osmijehom i mojim omiljenim slatkišem, a sa druge strane ako tog dana nisam imala sreće, tu je da me ohrabri za naredni put, da budem bolja jer tvrdi da ja mogu sve što poželim. Ima istine u tome, čovjek može sve, samo je pitanje da li dovoljno želi.

Izvojila bih jednu situaciju, jednu noć koje se uvijek rado sjećam. Bila sam neraspoložena i on je to naravno osjetio kroz naše dopisivanje preko društvenih mreža. Bio je na poslu u drugom gradu i kada je završio, nije otišao kući, već je došao kod mene kako bi me iznenadio i oraspoložio. Bila sam presretna što me toliko dobro upoznao da ne mora ni da vidi moje lice niti da kažem jednu riječ, ali će on ipak znati da li sam sretna ili nisam u tom momentu i učiniti sve da budem. Sretna sam što imam takvu osobu pored sebe, osobu kojoj je moj osmijeh najbitniji na svijetu. Volite se ljudi i znajte da pravu ljubav sitnice čine jakom poput stijene."

Naila

***

„Moja priča nije možda ništa posebno, ali meni je značilo i hoću da je podijelim. Bio je to jedan sasvim običan dan 10.2.2018. godine, onako prohladan, klasični februarski. Nismo planirali ništa, možda samo piće navečer jer ipak dolazi dan zaljubljenih i tada sam očekivala nešto malo posebnije.
Obzirom da sam se taj dan osjećala slabo, nismo se puno dogovarali niti komunicirali. Odjednom dolazi mi poruka od njega da se vidimo. Tako se dogovorimo da dođe po mene i da odemo kod njega na kafu/čaj da malo 'posjedimo'. Pao je već mračak, ja ga čekam da naiđe, ali on kasni. Ja onako ljuta, ona već ženska nervoza i nestrpljivost što ga nema, me je držala i kada se pojavio.
Tada primijetim da je nešto i nervozan i užurban. Kada smo stigli, on se zadržao na ulazu, meni rekao da uđem i da ne čekam njega, da mora nešto uraditi. Ne sumnjajući ništa, tako otvaram polako vrata i ulazim u dnevnu sobu, kad imam šta i da vidim. 
Ugašeno svjetlo, jedno 70-ak svijeća po cijeloj sobi, stolu, šanku, sofi. Večera servirana, čaše, vino. Ma ne znam opisati jer sam bila šokirana. Tiha muzika je svirala, koja? Nemam pojma, nisam čula od otkucaja srca iskreno ništa. Čak ni kada je se on stvorio iza mene sa buketom samo sam se trznula. Tipično za mene krenule su mi i suze, ja nikad ljepše iznenađenje nisam doživjela do tada!  Naprosto sam se izgubila.

Od tada me često zeza, kaže da mu je da samo još jednom vidi moj izraz lica koji je bio tada. Ta noć je prošla predivno i baš mu je prošlo za rukom da me iznenadi iako smo bili tada kratko u vezi, postavio je visoke standarde sam sebi u početku. Mnogo mi to znači, jer je to trebala da bude jedna obična večer uz kafu i razgovor, a pretvorio ju je u nešto što ću pamtiti zauvijek."
Dijana

***

„Šta je to ON učinio za mene? Pa, pokazao mi je šta je ljubav, šta znači sretno živjeti. A kako? Pa ovako...
Inspirisao me da napišem našu životnu priču koju mi živimo.

Družili smo se još od bezbrižnih dana djetinjstva, trčkarali ulicama i sokacima, ne skidajući osmijeh sa lica. Bili smo sigurni oslonac jedno drugom. Kako su godine prolazile prijateljstvo je bivalo sve jače i jače, a mi smo živjeli u uvjerenju da je baš ono doživotno, neraskidivo i da niti jedna sila, ma koliko jaka bila, ne može da ga raskine.
No, pogriješili smo, živjeli smo u zabludi. Sudbina se poigrala s nama i poljuljala dotadašnje osjećaje koje smo gajili. Prijateljstvo se povuklo a ljubav počela da vlada. Počela sam da žudim za njegovom blizinom, dodirom, uzdahom. Razumjeli smo se i bez izgovorene riječi. Smatrala sam da je sekund bez njega, izgubljeno vrijeme, a vrijeme je i itekako dragocjeno i nisam imala namjeru gubiti ga. Bio je moj junak, heroj, moj otkucaj srca, moj uzdah. Ljubav se rasplamsala, a mi smo dobrovoljno željeli izgorjeti u njoj.

Vjenčali smo se i nastavili da živimo ljubavnu priču. Sudbina nam je dodijelila glavne uloge, hvala joj na tome. Iz prijateljstva se rodila ljubav koja traje već 15 godina, a iz ljubavi se rodio naš sin. Zamolit ću sudbinu da se više ne igra sa nama, neka nas pusti da sami pišemo stranice života, stranice naše priče. Već znamo, ljubav će biti prisutna do posljednjeg daha, a međuprostor ćemo ispuniti razumijevanjem, nježnostima, pažnjom. Ako se piše srcem, čitanost će biti ogromna, a mi našu životnu priču pišemo velikim srcem u kome se nalaze tri.... Amir, Anita i Adi, smisao našeg života. PS. Iz prijateljstva se najjača ljubav rađa. Ako iskreno volite, bit ćete uvijek voljeni. Sretno Valentinovo."
Anita
 

***
Tekst: BONJOUR.ba/Promotivni članak
Foto: unsplash.com/Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci