Komadi namještaja bh. brenda Artisan dio su ovog prekrasnog hotela na obali Italije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Komadi namještaja bh. brenda Artisan dio su ovog prekrasnog hotela na obali Italije

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
19.1.2022.

Obala Almalfi nalazi se na južnom dijelu obale Italije, jedna je od najraskošnijih dijelova, i poželjna lokacija za mnoge turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idilična i autentična atmosfera ovog mjesta je ono što je čini posebnom, a našu pažnju je privukao novotvoreni luksuzni hotel Borgo Santandrea, a posebno nas je dojmio izbor namještaja svima u BiH dobro poznatog dizajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o komadima namještaja brenda Artisan, koji je pronašao svoje mjesto u ovom prekrasnom hotelu. Poznata je činjenica da su komadi ovog brenda korišteni u mnogim atraktivnim interijerima poput zero waste restorana u Helsinkiju ili popularnog resorta na Islandu. Sada u svoj bogati popis mogu dodati i hotel Borgo Sanrandrea. Komadi koje su birali su Hanny table, Neva chair, Neva lounge i Lotus modular, koji krase trpezarijski prostor, kupatila i prostor za opuštanje ovog hotela.

Foto: Artisan.ba

Foto: Artisan.ba

Foto: Artisan.ba

Foto: Artisan.ba

O ovom hotelu u najboljem svjetlu govore mnogi, posebno je interesantno rješenje uklapanja hotela u postojeće vizuale obale. Ovaj luksuzni hotel sa 5 zvjezdica je kreiran u tradicionalnom kalupu, gdje komplimentira historijskom značaju i šarmu koje ovo mjesto posjeduje. Interijer je također uređen šarmantno s naglaskom na srednjovjekovni dizajn i antikvitetski namještaj, koji je paletom boja prilagođen ovom hotelu. Pored namještaja brenda Artisan, zanimljivo je da neki komadi dolaze i iz privatne kolekcije jednog od vlasnika.

Ponosni smo na ovakve priče domaćeg dizajna, te se nadamo da će ih biti samo još više. Ostatak fotografija pogledajte u nastavku.

* * * 
Fotografije: Borgosantandrea.it

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno