Arhitektica Martina Milićević ima 11 prijedloga što darovati osobi koja voli lijepo dizajnirane i kreativne artikle

INTERIJERI
15.12.2019.

Sitno brojimo do svjetlucavih izloga, mirisa kuhanoga vina, vunenih šalova i maštovito upakiranih darova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predblagdanska groznica znači i odabir sitnica kojim volimo obradovati ljude oko sebe. A ako su ti ljudi arhitekti/ce ili dizajneri/ice, ali i studenti arhitekture te ljubitelji dobrog dizajna, a vi nekim slučajem to niste, vjerujem da imate škakljiv zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dar za ljubitelje lijepoga ne znači i skup dar, što će popis koji slijedi i dokazati. Preporuka je pakiranje prilagoditi ciljanoj skupini, pa predlažemo da se ovaj put odreknete šljokica, šarenih papira i perlica. Da, manje je više!

Nego, idemo na konkretne komade!

Ogledalo NUR


Nastalo je uspješnom suradnjom firme Zanat i skandinavske dizajnerice Monike Förster. Ogledalo visoko 38 cm smješteno je u drvenu bazu, napravljenu od drva crnog javora. U ponudi su 4 različite završne obrade nastale rezbarenjem drva: linije, kratki rezovi, kišne kapi i točkice. Ovo skulpturalno ogledalo definitivno je poželjan komad ispod svakog bora!

Cijena: cca 170 KM

Ilustrirana arhitektonska bojanka s motivima Mostara

Ilustrirana arhitektonska bojanka namijenjena je opuštanju, uživanju i upoznavanju arhitekture Mostara. Na preko 30 stranica netko će oživjeti fasade i dati im novi izgled. Knjiga je dimenzija 30 x 30 cm i u Mostar je donijela u svijetu popularan trend-bojanke za odrasle!

Cijena: 25 KM 

Godišnja pretplata za časopis


Predlažem npr. časopis Oris: 6 brojeva, 200 stranica, dodatna Oris izdanja… Pretplatom ste osigurali i 10% popusta na ulaznicu za Dane Orisa! Vjerujte, onaj kome poklonite zna o čemu pišem!

Cijena cca 100 KM

Lego kocke

Da, dobro ste pročitali, lego kocke i to one za odrasle. J Ne radi se o običnoj igrački, već o alatu za dizajn, koji koriste i vodeće arhitektonske firme! Uz set LEGO Architecture Studio dobijete i inspirativni vodič na 272 stranice koji je napisalo nekoliko svjetski poznatih arhitekata. Osim ovog seta, LEGO nudi i cijelu seriju: Farnsworth kuću, kuću na vodopadu, Guggenheim muzej, Tower Bridge u Londonu i mnoge druge!

Cijena: od 50 KM do 1000 KM

Set bojica


Drvene, akvarel, pastelne… Za onu bojanku koja je preporučena iznad ili za svakodnevno skiciranje i bojanje. Set bojica u drvenoj ili metalnoj kutiji san je svakog kreativca, odgovorno tvrdim!

Cijena: od 50 KM do ---

Demijon ili staklena vaza


Ovaj prijedlog je dokaz da se ne radi samo i jedino o skupim darovima. Popularna staklena vaza je trend koji je preplavio pinterest, instagram, kao i sve ostale inspirativne stranice i portale. Zgodna stvar je informacija da u našim krajevima ovakvu bocu tj. vazu ima gotovo svaka kuća. Radi se o pletari, u kojoj se čuvaju vino ili rakija. Naravno da ju možete i kupiti ali ideja pristupačnog dara krije se u potrazi po podrumima ili tavanima. Tko zna, možda nađete još neki zanimljiv komad.

Cijena: neprocjenjivo

Nakit s motivima grada

Možda sam subjektivna, ali zar i vi ne biste rado nosili dio grada kao komad nakita? Rondo na reveru, staru gimnaziju oko vrata? Srebreni nakit s motivima Mostara u potpisu Fasada tima je dar kojega će jedva dočekati svaki ljubitelj lijepog dizajna s jakom porukom. Probajte!

Cijena: 60 KM - 120 KM

Moleskin rokovnik

Praktičan rokovnik je uvijek dobrodošao na stol, ali i u torbu svakog arhitekte i dizajnera. Moleskin ili... CHICovnik? Osim onih klasičnoga izgleda, sigurne crne boje, tu su i cijele limitirane serije, pa sami prosudite o konačnom izboru: David Bowie ili Harry Potter, Lord of the rings ili Dragon ball?

Cijena: od 15 KM

Master Class


Arhitekti vam vole čitati, slušati i gledati. Časopise, knjige, filmove, videe, fotografije. O različitim temama. Jeste čuli za Master Class? Radi se o online lekcijama svjetski poznatih stručnjaka iz različitih oblasti. Tako pretplata na online predavanja na temu arhitekture, dizajna, fotografije ili kuhanja i to u potpisu svjetskih majstora, može biti savršen dar.

Možda su upravo Frank O. Gehry, Annie Leibovitz ili Will Wright osobe od kojih bi taj netko kome birate dar mogao čuti zanimljive i korisne informacije!

Cijena: od 160 KM

Šalica za kavu

Dok rade ili dok odmaraju, sami ili u društvu, kreativci vole piti kavu. Ili čaj. Iz posebnih komada. Izbor je ogroman, ja ću predložiti moj top 3:

               
Terra ceramica šalica


Rob Brandt tzv. zgnječene šalice


Marina Marinski šalice za espresso

Cijena: od 15 KM – 50 KM

Knjiga

Nadam se da vi niste jedni od onih koji arhitekte konstantno obasipaju pitanjima tipa: „Zašto si u crnom?“. Evo knjižice koja će pomoći i vama, a rado ju listaju i svi ljubitelji crne. U knjizi se nalaze odgovori na ovo pitanje; čak 100 suvremenih arhitekata, dizajnera i umjetnika rukom su ispisali svoje odgovore. Raspon je veeeliki, a kreće se od zabavnih do krajnje ozbiljnih izjava. Pa zavirite!

Cijena: cca 40 KM


***

Nadam se da će popis koji sam napravila pomoći i da će se neki kreativci uskoro obradovati originalnim komadima. A vi se pravite da ste ih sami smislili. ;) Sretno!

Martina

Za BONJOUR.ba piše:

INTERIJERI , 15.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com, promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno