Amila je vlasnica preslatko uređenog balkona. Otkrila nam je kako kreirati cozy kutak za odmor.

INTERIJERI
25.4.2020.

Relax zona, mjesto za druženje, kutak za popodnevnu užinu – sve su ovo epiteti koji se vežu za naš balkon u (pro)ljetnom periodu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjež zrak i pomno birani dekori dodatno pridonose kreiranju tople i opuštene atmosfere u ovom prostoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz #DoYouBONJOUR otkrili smo jedan šarmantno uređen balkon koji ima sve što je potrebno kako biste kreirali kutak za odmor na otvorenom. 
Amila Ćoralić, dama koju pratimo i na Instagram profilu @shmeezla, vlasnica je balkona na kojem vlada sklad boja, veseli uzorci i detalji koji cijeloj priči daju romantičnu notu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇲 🇮 🇦 (@shmeezla) on

S  obzirom da je proljetni makeover balkona mnogima još uvijek na listi zadataka, pitali smo Amilu čime se ona vodila pri uređenju, od odabira cvijeća do boje namještaja i ostalih detalja. 

Kako bi opisala svoj dom?

Kao jednu pozitivnu, svijetlu, vedru oazu u koju jedva čekamo doći na kraju svakog radnog dana. Volim svijetle boje, velike prozore i prirodnu svjetlost pa sam se time i vodila u uređenju našeg životnog prostora.
Najpribližnije bi bilo reći da je to klasika s trendovskim detaljima, neki neo-romantični, elegantni stil. Tu je i brdo sitnica, fotografija, uspomena s putovanja koje bude prekrasne uspomene i dodatno oplemenjuju interijer.
Naša mala biblioteka koju od sajma do sajma popunjavamo…
Ono što me čini sretnom je što svi naši prijatelji koje smo rado ugostili imaju isti komentar, a to je da se kod nas osjećaju opušteno, da je prostor topao i ugodan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇲 🇮 🇦 (@shmeezla) on

Što ti je bila inspiracija za uređenje balkona?

Kada je uređenje stana, ali i balkona u pitanju, znala sam tačno šta želim i onda je "samo" trebalo to pronaći i uklopiti.
Želja je bila stvoriti kutak za odmor i uživanje u kojem ćemo provoditi proljetne i ljetne dane i zaista smo to postigli. S prvim sunčanim danima, obroci, popodnevna kafa, druženja… sve seli na balkon. Poput ostatka stana i na balkonu prevladavaju svijetle boje s jastucima prepoznatljivog bosanskog tkanja u crvenoj boji. 

Što po tebi treba imati svaki cozy balkon?

Udoban namještaj na kojem ćete moći provesti sate uz omiljenu knjigu, svijeće koje će i obični utorak pretvoriti u romantični praznik i cvijeće za injekciju boja.

Čime si se vodila pri odabiru detalja za balkon?

Željom da tih sedam kvadratnih metara bude oku ugodno, skladno s onim što volim kada je uređenje prostora u pitanju, ali najvažnije od svega udobno. Da odgovara našim životnim potrebama i navikama, ali i da nam pomogne usvojiti neke nove, poput obaveznih zen momenata u svakodnevnoj trci i ludilu.

Koje biljke biraš za balkon i zašto? 

Kada je cvijeće u pitanju, tu s punim povjerenjem prepuštam sve stručnim rukama mame. Svake godine u aprilu ona odabere sadnice, obično su to izdržljive muškatle i ledenjaci, ali u crvenoj i bijeloj boji jer - sklad boja :), dođe i posadi sve u žardinjeru i saksije. Moje je da ih održim na životu i svake godine u svakom pogledu sve više napredujem. :)

INTERIJERI , 25.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

@shmeezla

Podijeli:

Posljednje objavljeno