Praznik ljubavi ALTA SC proslavio pod sloganom 'Voli sebe'! Donosimo atmosferu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Praznik ljubavi ALTA SC proslavio pod sloganom 'Voli sebe'! Donosimo atmosferu.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
17.2.2023.

Ove godine, Valentinovo je posvećeno vama. U to ime, ALTA Shopping Centar je odjenuo svoje svečano romantično ruho i kreirao zabavu koja je u svom duhu nosila jednu novu ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Čvrsto uvjeren da najbolja verzija tebe nastaje onda kada zavoliš sebe, Centar je praznik ljubavi proslavio pod sloganom Voli sebe!

Fokusirajući se na self-love, inspirisao nas je da prigrlimo i bolje upoznamo sebe, da slušamo svoje tijelo i pratimo svoj vlastiti ritam. Ovdje je bitno reći da ljubav prema sebi ne predstavlja egoizam, nego samopoštovanje. Ona je put ka upoznavanju sebe, svojih potreba, težnji i želja. Ona nam otvara vrata za kreiranje kvalitetnijih odnosa u našim životima, jer ključ za bolje razumijevanje drugih leži upravo u boljem razumijevanju sebe.

Želeći da kreira self-love buzz, Centar je okupio brojne istomišljenike i saradnike, te svoju ideju raširio po gradskim šetalištima, radijskim frekvencijama i društvenim mrežama. Slučajnim prolaznicima ili slušateljima radija Stari Grad postavljeno je jednostavno pitanje: „Šta ste danas uradili za sebe ili svog partnera?"

 Prikupljeni odgovori su po ko zna koji put pokazali da život čine male stvari, i da su svako veliko putovanje i svaka promjena načinjeni malim koracima. Tako su ispitanici podijelili odgovore poput, „Ustao sam ranije i napravio supruzi kafu", ili, „Kupila sam paket pun slatkiša i počastila sebe i kolegice na poslu."

Doprinosom influencera, feed ALTA SC bio je ispunjen korisnim životnim savjetima. Dijelili su se omiljeni recepti, kao i fashion i fitnesspreporuke. U nekim dubljim razgovorima, otkriveni su i načini izgradnje zdravog balansa između karijere i porodice, kao i pronalasku vremena samo za sebe.

Razgovaralo se i tome koliko je važno sebi dopuštati i opraštati greške, jer samo tako možemo nešto i naučiti. Također, kada osjetimo da nam treba pomoć – da je i zatražimo. To možda zvuči jednostavno, ali nije uvijek lako osvijestiti i savladati osjećanja koja nas koče, poput srama ili nejasnog straha od osude okoline", podijelili su nam iz ALTA SC-a.

Rad na sebi je dugotrajan proces koji nas iznova iznenađuje i nagrađuje. Kako bi dodatno motivisao svoje posjetitelje, ALTA SC je onima najsretnijima podijelio vaučere za večeru u Vapiano restoranu. Tu je ova zabava dobila prekrasan finish – u romantičnom ambijentu sretni dobitnici uživali su u bogatom repertoaru talentovanog muzičkog dua Berne i Vedrana.

 „Voljeti sebe nije uvijek lako, ali jedan od ciljeva proslave bio je da konačno sami sebi počnemo iskazivati poštovanje koje zaslužujemo, i da na koncu počnemo vjerovati u sebe. Ako nam u tome zatreba motivacija, uvijek se možemo prisjetiti besmrtnih riječi Oscara Wildea: Zavoljeti sebe početak je cjeloživotne romanse.", poručili su nam iz ALTA SC-a uz poruku čestitke Dana zaljubljenih!

* * *
Foto: ALTA SC 

Povezani članci

Najpopularniji članci