Alis Marić, osnivačica bloga Čitaj knjigu preporučila nam je 6 knjiga idealnih za čitanje za plaži

BONJOUR.CLUB
23.7.2020.

Dio ljetne idile, uz zvuk valova u pozadini, kao i miris mora u zraku, svakako su i knjige koje nam pripomažu opustiti se i odlutati u jedan sasvim novi svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U potrazi za naslovima koji će dodatno obogatiti naše vrijeme na plaži ili pokraj gradskog bazena, Alis Marić, osnivačica popularnog bloga Čitaj knjigu za BONJOUR. čitatelje otkrila je 6 knjiga koje će vas držati prikovanima uz stranice, ali i nasmijati i inspirirati. Njene preporuke donosimo u nastavku.

***

Što čitati ovog ljeta?
Nikad ne znaš koja će knjiga promijeniti tvoj život.
Čitati bi trebali kao što se hranite ili kao što vježbate. Dobar čitalac treba težiti dobrim knjigama. A ja vam ovdje otkrivam što će vas nadahnuti, potaknuti na razmišljanje ili tek zabaviti. Uživajte i vi u ovim knjigama ovog ljeta otkrivajući ih na svoj način. I zapamtite: Prijatelji te mogu izdati, ali knjige su ti uvijek vjerne.

Frida Kahlo život u slikama by Maria Hesse - čarobno putovanje slavne meksičke slikarice 

Nijedna slikarica nije ostavila traga u svjetskoj i popularnoj kulturi kao Frida Kahlo. Fridina magična osobnost nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njezina neobična ljepota i osebujan stil osvajaju poput egzotičnog cvijeta, a slike progovaraju jezikom boli i samoće koje svako srce razumije. 
Frida Kahlo je uvijek živjela u krajnostima, u koloritu ili crnilu, u sreći ili najdubljoj tuzi, u smijehu i pjesmi kojom je voljela privlačiti pozornost ili u samoći ateljea, gdje je slikala iz potpunog očaja. Malo-pomalo izlazila je iz sjene voljenog supruga, slikara Diega Rivere i svijet se poklonio najvećoj meksičkoj slikarici svih vremena. 
Vječna inspiracija mnogima, nadahnula je španjolsku ilustratoricu i spisateljicu Mariju Hesse da nas povede na ovo čarobno putovanje njezinim životom i djelom. 


Izdavač: Iris Illyrica /Biblioteka Čitaj knjigu

Kako manje misliti by Christel Petitcollin – za one koji beskonačno analiziraju 

Priznajte da ova knjiga ima intrigantan i privlačan naslov. Takav je i njezin sadržaj. Ovo je trenutno najprodavanija knjiga u Hrvatskoj. 
Postoji li stalni kaos u vašoj glavi? Znamo da um nikad ne miruje, bolje reći uvijek radi punom brzinom.  Christel Petitcollin, psihoterapeutica i trenerica u području komunikacija pokazuje kako možete uspješno kanalizirati poplavu misli i konačno vratiti duševni mir.

Izdavač: Poetika

Masarykova by Mirela Priselac by Remi – poezija probuđenih čula, osjećaja i misli 

Zbirka pjesama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pjesnički prvijenac Mirele Priselac Remi nudi upečatljive, gradske i ljubavne pjesme koje obrađuju teme zaljubljenosti, prekida, prevare, depresije i međuljudskih odnosa. Zarazno dobra poezija u kojoj se svatko od nas pronalazi.

Izdavač: VBZ
Svjedočanstva by Margaret Atwood – nastavak Sluškinjine priče  

Remek djelo naših dana. Moćan roman koji možete čitati samostalno ili kao nastavak Sluškinjine priče. Ova luda i prevrtljiva  vremena u kojima trenutno živimo možemo itekako usporediti s teokratskim režimom Republike Gilead koji i dalje drži vlast u svojim rukama, no naziru se i znaci njegova propadanja. Kolika je moć istine u borbi protiv ZLA? Svaka se junakinja mora suočiti sa samom sobom i pritom spoznati koliko je spremna žrtvovati se za ono u što vjeruje. 
Ova knjiga ovjenčana je već brojnim književnim nagradama i pohvalama – Goodreads Choice Awards za najbolji roman godine, Najbolji roman u 2019. prema izboru Amazona, Književno ostvarenje godine, nagrada Booker. 

Izdavač: Lumen

Daisy Jones i šestorka  by Taylor Jenkins Reid – očaravajući roman 

Očaravajući roman o revijalnom usponu  i padu izmišljenog rock benda iz 1970-ih i njihovoj prekrasnoj pjevačici. Na prvi pogled djeluje jednostavno i obično, ali daleko je bolje od toga. Odličan spoj ljubavne priče, dokumentarističkog pogleda u rad i život jednog rock benda i ulaza u glazbeni svijet.  
Priča je napisana u stilu intervjua, ali taj neobični stil pisanja ubrzo zaboravljaš jer te osvajaju likovi u ovom romanu kao i misterija iza zloglasnog raspada popularnog rock benda. 

Izdavač: Vorto Palabra

I kakvo bi to ljeto bilo bez jednog dobrog jezivog trilera? 

Lanac by Adrian McKinty - svjetska književna senzacija od koje vas hvata jeza 

Trinaestogodišnja Kylie je oteta na autobusnoj stanici dok je čekala autobus za školu. Njezina majka prima poziv s nepoznatog broja s porukom da joj kćer oteta i ako je želi ponovno vidjeti morat će uz plaćanje otkupnine oteti nečije tuđe dijete. A pustit će je tek kada roditelji djeteta koje je otela također otmu nečije dijete. Ako se lanac ne nastavi njezina Kylie će platiti najgoru cijenu. Jeste li znali da godišnje nestane više od milijun djece u cijelom svijetu? Napeto, jezivo, okrutno, ali moguće. Ovo je knjiga o kojoj svi pričaju. 

Izdavač: VBZ

BONJOUR.CLUB , 23.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

@sincerelyjules, Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno