Od buđenja iznad Central Parka do večere u Carbone restoranu: Aida nas vodi u New York - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Od buđenja iznad Central Parka do večere u Carbone restoranu: Aida nas vodi u New York

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
23.9.2023.

Započeti dan s šoljicom tople kafe u ruci i pogledom na veličanstveni Central Park zvuči kao prva scena iz omiljenog filma za jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo tako ovih dana Aida Ćatić započinje svoja jutra. Aidu sigurno poznajete kao omiljenu doktoricu za usne - Lip Queen, a nedavno smo zavirili i u njen profinjen, girly stan čija vas je estetika inspirisala. 


 Ovaj put, Aida nas vodi kroz ulice i restorane te najpoznatija mjesta u New Yorku.

 

Aida Ćatić
 

S Aidom kroz New York


Svoj prvi dan je započela s prijavom u hotel Dominic koji je prepoznatljiv po svom pogledu na Brooklyn. Nakon toga je uslijedila i obavezna šetnja ovom četvrti kao i posjeta legendarnom Brooklyn mostu.  

 Dan je završen večerom u jednom od restorana forme tipične za New York, a Aida je uživala u najbolje pripremljenom kuhanom krompiru s kavijarom. 

 Sutradan je uslijedio i obilazak Hudson Yardsa, na zapadnoj strani Manhattana, uz rijeku Hudson. Upravo ovdje se nalazi terasa s pogledom na Empire State Building, a takve fotke sigurno imate spremljene na telefonu. 

 Uslijedio je i prelazak u novi hotel Park Lane, koji broji 46 spratova, a nalazi se samo 8 minuta od Muzeja moderne umjetnosti – MOMA. 

 


Vožnja vespom po gradu dovela je Aidu i do najpoznatijih stepenica u New Yorku, stana Carrie Bradshaw. Ko bi odolio ovoj posjeti? 

 Došlo je vrijeme i za najslađi trenutak u ovom gradu, a to je posjeta slavnoj pekari Magnolia u kojoj je Aida kušala puding od banane. Kažu da je najbolji u New Yorku. 

 Aida nam je otkrila da je uspjela izvršiti rezervaciju za sto u kultnom restoranu Carbone, koji je poznato mjesto za slavne ličnosti.

 Za kraj nas je povela na doručak u hotelu Plaza...  

 ... a zatim i šetnju 5. avenijom i slatkim odmorom u Bryant parku u kojem su slavne ličnosti također često fotkane u opuštanju. 

 Dan je završila još jednom šetnjom i istraživanjem ulica Brooklyna.  

 

 

Za kraj ove uzbudljive avanture, Aida nas je odvela na večeru u restoran Verōnika. Luksuzna lokacija, idealna za večernje razgovore i uživanje u jelima iz Europe uz topao amibijent u čijem fokusu su prekrasni chandelier lusteri. 

 

 

Do nekog narednog avanturističnog putopisa, Aida i Bonjour.ba se odjavljuju iz New Yorka! 

 

* * * 
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno