Advent Zagreb ponovno donosi radost i toplinu u zimske dane! Donosimo više detalja. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Advent Zagreb ponovno donosi radost i toplinu u zimske dane! Donosimo više detalja.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

EVENT
7.11.2023.

U srcu Europe, smješten podno planine na rijeci Savi, čeka vas jedan grad koji svake zime priča čarobnu božićnu priču. Onu koja je ispunjena tolikom toplinom, ljubavlju i svjetlošću, koja obavija srca posebnom adventskom rapsodijom i koja svake godine iznova stvara zimsku idilu na ulicama Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Diljem se Europe i šire zna za Advent Zagreb – što ni ne čudi pošto je proglašen najboljim europskim božićnim sajmom tri godine zaredom – i svake godine ova manifestacija svojom harmonijom doziva sve više posjetitelja koji su željni pravog božićnog raspoloženja.


Foto: Samir Cerić KovačevićOd 2. prosinca do 7. siječnja, i ove će se godine stopama glavnog grada rasuti svjetlost tisuća i tisuća lampica, šireći blagost i romansu kakvu pruža samo ovo adventsko vrijeme. Ulice, trgovi, šetališta, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima te ugrijati ruke na šalici kuhanog vina ili vruće čokolade. Uživajte u mirisima i okusima cimeta, klinčića te lokalnih delicija koji će se širiti diljem centra grada. Pustite brige iza sebe, razvucite osmijeh na rumene obraze i prepustite se ritmu blagdanske glazbe koja će biti svugdje oko vas!

Ako pak preferirate istraživanje svega što vam kultura može ponuditi, znajte da će i ove godine razne ustanove, od muzeja, kazališta, crkvi, pa čak i prolazi te tuneli, postati umjetničko - adventski punktovi s posebnom ponudom. Predstave, izložbe, glazbene večeri, instalacije, žive jaslice, ma baš sve će vam biti dostupno u sklopu Adventa! Naravno, bit će tu i koncerata na otvorenom i zatvorenom – a pjesme neće izostati ni u tramvajima – kao i prilika za ples te onih najtoplijih tradicija poput nažiganja plinskih lampi.


Foto: Marin Tomaš

Foto: Julien DuvalPosebno zabavan program osmišljen je za one najmlađe, koji s najviše radosti dočekuju to veselo doba godine i koji će ponovno moći uživati u klizanju, magičnim svjetlosnim instalacijama, bajkovitim predstavama, inovativnim igračkama i upoznavanju s čarima životinjskog svijeta. Zvuči zanimljivo, zar ne?


Foto: Julien Duval

Foto: Marija GašparovićOnda će vam još zanimljiviji biti adventski program za sve ljubitelje malih dlakavaca! Uz dobro poznata odredišta poput Cat Caffea gdje posjetitelji mogu uživati u maznom društvu, ili pak vesele šetnje okićenim gradskim ulicama, ove godine su tu i posebne božićne priče za kućne ljubimce. Tako Timeout Heritage Hotel postaje lokacijom programa pod nazivom Wooftop Pawty koji, kao što mu naziv sugerira, nudi puno zabave (i finih zalogaja) za male lajavce, ali i pregršt korisnih savjeta za njihove udomitelje.

Tu su, naravno, i ostali zagrebački hoteli koji otvaraju svoja vrata divnoj atmosferi i obavijaju svoje prostore u crveno, zeleno i zlatno. Uz posebne blagdanske aranžmane, na menijima će se naći i zanimljivi specijaliteti s okusom Božića.


Foto: Julien DuvalA za sve vanjske posjetitelje koji se pitaju kako obići sva ta mjesta i kretati se po Zagrebu, odgovor leži u jednoj jedinoj kartici: Zagreb Card! Osim što ona otvara vrata svih ZET-ovih tramvaja i autobusa, osigurava vam i ulaz u brojne zagrebačke muzeje te zoološki vrt kako ne biste propustili nijedan magičan adventski program.

Kako Advent Zagreb stvara tu posebnu atmosferu? Pssst – tajna je u onom specifičnom blagdanskom duhu. Zajedništvo koje se očituje u suradnji čitavog grada, i stanovništva i institucija. Toplina koju osjećamo iz osmjeha na licima. Radosni tempo koledarskih pjesmi. Božićna čarolija je utkana u svako božićno drvce, svakog orašara, svaki pečeni kesten i svaku glazbenu notu. Na vama je da je iskusite!

* * *
Naslovna fotografija: Julien Duval

Povezani članci

Najpopularniji članci