Ovi adventski vijenci će biti tradicionalan, ali trendy dodatak na blagdanskom stolu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovi adventski vijenci će biti tradicionalan, ali trendy dodatak na blagdanskom stolu

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
30.11.2023.

Adventski vijenac i kalendar su dvije neodoljive tradicije koje su savršena uvertira za blagdansko vrijeme koje dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prema tradiciji, četiri tjedna prije Božića pale se adventske svijeće (svaki tjedan po jedna) koje simboliziraju nadu, mir, sreću i ljubav. Tako adventski vijenac postaje priča o iščekivanju i slavlju, ali i poticaj na razmišljanje o dubljem značenju blagdana koji dolazi.

 Osim tradicionalnog značenja koje nosi sa sobom, adventski vijenac je tijekom blagdana centralna dekoracija stola za objed koja nas poziva da se nakratko zaustavimo i shvatimo važnost Božića, ali i dekoracija koja upotpunjava toplu blagdansku atmosferu nježnim treptanjem svojih svijeća.

Prva svijeća se pali već ove nedjelje, stoga danas donosimo nekoliko vijenaca koji su dostupni u BiH i koji će na vrijeme biti na vašem "pragu".

 Tu su se našli tradicionalni vijenci s mnoštvom mašni i cvijeća, a kroz koje se provlače metalik efekt i šljokice za dodatnu dozu blagdanskog ugođaja. Ako pak radije birate minimalistički dizajn koji ćete uskladiti s ostatkom interijera, predlažemo jednostavne i elegantne vijence s visokim svijećama i jednobojnim mašnama. Mi donosimo favorite koje možete već danas naručiti na svoju adresu, na ovim Instagram profilima. 


Magnolija Grude

 Hedera Home

 Botanika

 

* * *
Naslovna fotografija: @marenbaxter

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno