ACADEMY387: Uz ljetnu STEM akademiju IT vještina za djecu i tinejdžere učenje može biti veoma zabavno - Bonjour.ba - bh....

ACADEMY387: Uz ljetnu STEM akademiju IT vještina za djecu i tinejdžere učenje može biti veoma zabavno

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
30.6.2022.

ACADEMY387, sedmu godinu zaredom, organizuje ljetnu STEM akademiju za djecu i tinejdžere, koja ima za cilj da im pomogne u savladavanju savremenih IT vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Više od 30 različitih programa ljetne STEM akademije do sada je završilo preko 500 polaznika, a ove godine u ponudi su sljedeći kursevi i radionice namijenjene najmlađim polaznicima:

  • Mali programeri - velika djela: Scratch
  • Mali programeri - velika djela: JavaScript
  • Scratch - napredni nivo
  • Dvodnevna C# radionica programiranja za srednjoškolce

Sva četiri navedena programa će podstaknuti mentalnu aktivnost djece, naučiti ih algoritamskom razmišljanju, posmatranju, slušanju, razumijevanju i učestvovanju u kolektivnom razgovoru, ali i da izvode logičke operacije na zadacima, poput objašnjavanja, procjene, pronalaženja obrazaca ili izvlačenja zaključaka. Upravo te vještine su značajne ne samo za programiranje, već i za sve ostale aspekte naših života.

O programima u okviru ljetne STEM akademije najbolje govore iskustva naših dosadašnjih polaznika:
„Ovaj kurs mi se sviđa jer sam naučio kako slagati skripte i praviti svoje igrice.“ - Robert
„Kurs me naučio mnogo stvari koje nisam ranije znao i sada mi je pravljenje igrica hobi. Jedva čekam sljedeći, napredniji kurs da još više naučim.“ – Ognjen

Ljetna STEM akademija namijenjena je djeci i tinejdžerima u dobi od 9 do 14 godina, a prijave za bilo koji program možete izvršiti klikom ovdje. Za sva dodatna pitanja obratite se putem maila: [email protected] ili broja telefona: 033 941 261.

Napominjemo da je 6. mjesec u kojem ACADEMY387 obilježava osam godina svog postojanja i uspješnog poslovanja, te da sve prijavljene ACADEMY387 nagrađuje sa 10% popusta na bilo koji kurs, ukoliko izvrše prijavu za isti do kraja ovog mjeseca.

ACADEMY387 je otvorena edukativna platforma, koja od 06. mjeseca 2014. godine aktivno organizuje kurseve iz oblasti informacijskih tehnologija, ljudskih resursa, poslovnih vještina, ali i kurseve stranih jezika i edukacije iz STEM oblasti za djecu i tinejdžere.

Kroz svoje programe je obučila više od 5.000 polaznika, organizovala preko 520 kurseva iz prethodno navedenih oblasti i u svoje programe uključila više od 150 predavača/ica.


* * *
Naslovna fotografija: ACADEMY387

Povezani članci

Najpopularniji članci