Pet savjeta za savršeno oblikovane obrve - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pet savjeta za savršeno oblikovane obrve

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
23.11.2011.

Dovedite do savršenstva okvir vašeg lica     Pretanko počupane ili prejako iscrtane obrve ne izgledaju prirodno, stoga je bitno posvetiti se pravilnom oblikovanju obrva. Ako ste odlučili bez pomoći kozmetičarke oblikovati svoje obrve, donosimo vam par savjeta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa1. Odredite početak obrva

Koristite olovku za oči koja će vam pomoći u oblikovanju kao i u ocrtavanju rubova obrva.
Prislonite je okomito uz nos tako da dodiruje nosnicu i unutarnji rub oka, te povucite crtu na mjestu gdje se olovka spaja s vašim obrvama. To mjesto bi trebalo biti početak vaše obrve.

obrve_uredenje_2

2. Odredite luk obrva
Luk obrve ovisi o prirodnom rastu, kao i o vašem ukusu. Najviši dio luka određuje se tako da olovku položite od vrha nos te po sredini zjenice. Mjesto na kojem se olovka spaja s vašom obrvom, trebao bi biti najviša točka obrve.

3. Odredite duljinu obrva
Kao što je vrlo bitno gdje obrve počinju, tako je bitan i njen kraj. Kako biste odredili idealnu dužinu vaših obrva olovku stavite dijagonalno uz nosnicu i na vanjski kut oka. U toj ravnini trebao bi se nalaziti i završetak vaše obrve. Rub zacrtajte olovkom.

4. Način čupanja obrva
Prije početka čupanja namočite ručnik toplom vodom te ga 2 minute držite na obrvi kako bi se pore raširile i time olakšalo čupanje. Koristite pincetu, kremu za čupanje ili vosak. Pratite prirodnu liniju obrva te dlačice čupajte iznad i ispod obrva.

5. Održavajte željeni oblik obrva
Kad ste primijenili sve dosadašnje upute pobrinite se da obrve ostanu takve. Ne smijete dopustiti da obrve izgube željeni oblik, te redovito čupkajte novo izrasle dlačice. Svakodnevno koristite četkicu za češljanje obrva, te ih dodatno istaknite olovkom za obrve - uvijek birajte malo tamniju od boje vaše kose.

obrve_uredenje_5


N.M.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno