TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 11.9.2013.

Pogledajte kako to rade poznate osobe    Ljeto i laganija prehrana sigurno da laska vašoj figuri, no to ne znači da se pred sami kraj trebate opustiti i da se ne trebate truditi da takvu figuru održite sve do narednog ljeta. Neki od vas će reći da je tajna u redovnoj unutarnjoj hidratizaciji dok će neki liniju pokušati održati svakodnevnim vježbanjem. I jedno i drugo je, naravno, ispra

Naime, jeste li znali da se vožnjom bicikla svi mišići u tijelu aktiviraju? To sigurno znaju Heidi Klum i Leonardo DiCaprio koje redovno viđamo na dvokotačima koji se pokreću pedalanjem. Zato pokušajte i vi. Ako već nemate bicikl, potrudite se da si ga priuštite, jer pored toga što ćete oblikovati liniju, uživati ćete u vožnji gradom uz omiljenu glazbu koja dolazi s vašeg MP3 uređaja, a svakako preporučujemo i vožnju u dvoje. Uživajte!

01

Heidi Klum

02

Jesse Eisenberg

03

Naomi Watts i Liev Schreiber

04

Leonardo DiCaprio

A.P.
Foto: via Glamour


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!