TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 11.9.2013.
Pogledajte kako to rade poznate osobe Ljeto i laganija prehrana sigurno da laska vašoj figuri, no to ne znači da se pred sami kraj trebate opustiti i da se ne trebate truditi da takvu figuru održite sve do narednog ljeta. Neki od vas će reći da je tajna u redovnoj unutarnjoj hidratizaciji dok će neki liniju pokušati održati svakodnevnim vježbanjem. I jedno i drugo je, naravno, ispra
Naime, jeste li znali da se vožnjom bicikla svi mišići u tijelu aktiviraju? To sigurno znaju Heidi Klum i Leonardo DiCaprio koje redovno viđamo na dvokotačima koji se pokreću pedalanjem. Zato pokušajte i vi. Ako već nemate bicikl, potrudite se da si ga priuštite, jer pored toga što ćete oblikovati liniju, uživati ćete u vožnji gradom uz omiljenu glazbu koja dolazi s vašeg MP3 uređaja, a svakako preporučujemo i vožnju u dvoje. Uživajte!
Heidi Klum
Jesse Eisenberg
Naomi Watts i Liev Schreiber
Leonardo DiCaprio
A.P.
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!