Našminkajte se poput Jessice Biel - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Našminkajte se poput Jessice Biel

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
18.5.2013.

Klasičan make-up look za dašak glamura   Na Tiffany & Co. eventu organiziranom u New Yorku, Jessica je izgledala poput diva starog Hollywooda. Jednostavan make-up i razdjeljak na stranu popraćen blagim loknama učinili su je elegantnom damom. Zanima vas kako je to postigla?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako je njena vizažistica, Molly Stern otkrila, Molly je za ovaj look koristila više nijansi nude tonova na njenim očima i usnama. Budući da je Jessica željela imati moderan look s daškom glamura, Molly se odlučila za boju breskve, kako bi dobila prirodan, ali zanimljiv izgled.
Nije htjela da Jessica izgleda jednolično, te da nedostatak boja na licu rezultira umornim izgledom. Zato se igrala nijansiranjem sjena na njenim očima (svijetliji tonovi u kutovima očiju, a tamniji prema krajevima očnog kapka), dodatno ih naglasila maskarom, a na usne ruž prvo nanijela rukama, kako bi bio postojan, a tek onda i pomoću tubice.
Ako se vi i vi u make-up priklanjate minimalističkom trendu i ne volite boje na vašem licu, onda je ovaj make-up look idealan za vas.

nasminkajte_jessica_biel

D.P.
Foto: instyle.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno