10 savjeta koji jamče svjež i odmoran izgled ujutro - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

10 savjeta koji jamče svjež i odmoran izgled ujutro

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
1.12.2011.

Kako se riješiti podošnjaka, prištića ...    Svima nama je poznat onaj osjećaj kada ujutro na licu vidimo posljedice dugog izlaska, cijelodnevnog sjedenja za laptopom i jedenja čokolade u kasne sate. Veliki podočnjaci, ostaci make-upa na licu, prištići, kovrdže koje više ne izgledaju kao kovrdže zasigurno su jedna od stavki koju ne želimo vidjeti s prvim otvaranjem očiju. Ako ste i vi s nama odlučni u stvaranju lijepog, zdravog i svježeg izgleda, nastavite čitati i pogledajte koje vam savjete donosimo. Vaša koža će biti itekako zahvalna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.Ako želite da vaša kosa izgleda čisto i uredno, koristite suhi šampon. Ryan Trygstad, poznati frizer preporučuje da sprej nanesete na vrhove sve dok ona ne postane podatna, a puder će upiti sva ulja kako se ona budu proizvodila....

2.Ako želite imati što bolju liniju i ravan trbuh, zaboravite na kasno noćne obroke. Ako vaša glad ipak bude prejaka, birajte đumbir i grejp. Naime, Lauren Slayton, poznata nutricionistica je prokomentirala kako su oni odlični, budući da je grejp hidratantan, a đumbir djeluje antiupalno i umiruje kožu.

02

3. Pijte čaj od komorača. Odličan je za obnavljanje kože, a i probudit ćete se manje otečeni. Za poboljšanje okusa čaja, dodajte par kapljica limuna.

03

4. Ako se želite riješiti tamnih krugova, poznati dermatolog Noëlle Sherber preporučuje kofein. Kofein sužava krvne žile, može smanjiti akumulaciju preko noći, a time će i tamni krugovi biti manji. Kofein možete nanijeti direktno na vaše podočnjake uz pomoć blazinica ili pak koristiti kreme koje sadrže kofein.

5. Kupite budilicu koja umjesto tonom, budi svjetlom. Da, da, kako kažu mnogi stručnjaci odlične su za svjež izgled, budući da takve budalice bude uz pomoć svjetla, koje se povećava postepeno. Svjetlo daje signalizaciju vašem mozgu koji će vas probuditi bez ikakvih bučnih zvukova. 

05

6. Napravite vlastitu saunu. Nakon što se istuširali, okrenite tuš na toplu vodu, zatvorite vrata i pustite vašoj kaži da upije svu vlagu iz zraka. Za još bolji učinak vašu kožu nahranite proizvodom s hijaluronskom kiselinom, koja će dodatno upiti vlagu iz zraka.

7. Kako se ujutro ne biste probudili s razmazanom maskom od maskare oko očiju, vaše oči očistite i mlijekom za skidanjem šminke, ali i gelom koji će se pobrinuti da svi masni ostaci nestanu.

8.  Ako želite smanjiti prištiće i umanjiti upalni proces, navečer nanesite antiupalnu kremu, a preko nje flaster, koji će se pobrinuti da ova dva problema budu riješena. 

9. Ako želite imate savršene kovrdže ujutro, kosu kada operete navečer uvijete uz pomoć spirala i gela. Tijekom sna, kosa će dodatno omekšati i probudit ćete se sa savršenom frizurom. Ako idete spavati sa suhom kosom, imajte na umu da trenje dodatno kovrdža kosu i ako želite to izbjeći, svežite kosu u konjski rep.

10.  Voda, voda i samo voda. Izbjegavajte alkoholna pića i voćne sokove budući da dovode do sužavanja krvnih žila, ali i zadržavanja tekućine, a to nikako ne želimo. 

10

D.P.
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno