Kako izabrati pravo sjenilo za vašu boju očiju? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako izabrati pravo sjenilo za vašu boju očiju?

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
13.3.2014.

Pogledajte što vam savjetuju beauty stručnjaci   Ako obožavate vidjeti sjenila u različitim bojama na slavnim damama, ali nikako da se ohrabrite i sami isprobate neobične nijanse i na svojim očima, ovog proljeća to morate promijeniti. Da bismo vam olakšali proces, na Byrdie.com smo pronašli savjete vizažista Stephena Sollittoa, u čijim su se vještim rukama našle brojne slavne dame među kojima su Amy Adams, Rebecca Hall i Hailee Steinfeld.Njegov moto je: "Jednostavno nosite boje! Make up je tako zabavan i uzbudljiv alat, ako vam se rezultat ne sviđa, jednostavno ga pobrišete!"Ipak, za one koji vole igrati na sigurno, ovaj vizažist je izdvojio par savjeta o tomu kakva sjenila i olovke za oči pašu uz razlličite boje očiju. Slijedi njegov mali make up šalabahter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. Smeđe oči

"Smeđa i ljubičasta su najbolja kombinacija ikad", smatra Stephen Sollitto. Za smeđooke djevojke poput Keire Knightley preporučuje i sjenila u zelenoj i tamnocrvenoj boji.

2. Plave oči
Za plave oči ovaj vizažist preporučuje sivu, tamnoplavu i brončanu boju.

3. Sive oči
Crne, tamnoplave i tamnocrvene nijanse sjajno ističu sive oči, kakve ima i Jennifer Lawrence.


4. Zelene oči
"Smeđa boja izgleda sjajno na zelenim očima jer ih čini još zelenijima", ističe vizažist. Za zelenooke dame je preopručio i zelena sjenila, ali ona tamnocrvena, njegovu omiljenu nijansu ovog proljeća.

5. Oči boje lješnjaka
Sve nijanse zelene i zlatne sjajno će izgledati na očima boje lješnjaka. Ipak, Sollitto preporučuje da djevojke koje imaju ovakve oči izbjegavaju plave tonove.

A.S.
byrdie.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno