7 uobičajenih pogrešaka koje trebate izbjegavati ako imate masnu kožu

BEAUTY SAVJETI
6.8.2020.

Tijekom ljeta naša koža često postaje masnija zbog prekomjernog rada lojnih žlijezda koje proizvode prirodno ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji način da uzvratite jeste kreiranjem idealne skincare rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @ariellechernov

Za dame koje imaju masni tip kože, vrlo je važno dodatno se pobrinuti da kožu lica ne učinite još više sjajnijom i masnijom što može uz to začepiti i pore. Upravo zbog toga smo odlučili navesti nekoliko uobičajenih pogrešaka koje dame sa masnom kožom trebaju izbjegavati.

Foto: @cellajaneblog

UMIVANJE TOPLOM VODOM

Ponekad koristimo toplu ili mlaku vodu za pranje lica, ali to nije dobro za našu kožu. Topla voda može ukloniti iz kože prirodna ulja i učiniti je suhom zbog čega će naša koža pokušavati nadoknaditi nedostatak stvaranjem prirodnijeg ulja koje čini kožu masnijom i sjajnijom.

PREČESTO PERETE LICE

Korak koji se nadovezuje na prethodni jeste da većina dama sa masnom kožom prečesto peru lice u pokušaju da speru višak masnoće, ali ovo je najveća greška koju treba izbjegavati. Kad perete lice i koristite sredstvo za čišćenje više od dva do tri puta dnevno, ono istina isušuje vašu kožu, ali i uklanja prirodnu hidrataciju što zauzvrat uzrokuje da vaša koža proizvodi više prirodnog ulja. Izbjegavajte prečesto korištenje sredstva za pranje lica ili sredstva za čišćenje i umjesto toga koristite papiriće za matiranje lica.

Foto: @twistmepretty

PREKOMJERNI PILING

Također, mnoge djevojke sa masnom kožom prekomjerno rade piling. U idealnom slučaju trebali bismo piling kože raditi samo jednom tjedno. Budite vrlo nježni prema svojoj koži kada radite piling jer previše pilinga ili agresivnije masaže pilingom mogu kožu učiniti masnijom i oštetiti je.

ČESTO MIJENJANJE PROIZVODA ZA NJEGU LICA

Čestim isprobavanjem novih proizvoda možete oštetiti vašu kožu. Nikada nije dobra ideja kožu preopteretiti novim proizvodima i formulama jer koži treba četiri do šest tjedana da se prilagodi novom proizvodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arielle Chernov Keren (@ariellechernov) on

POGREŠAN TONIK ZA LICE

Mnoge dame sa masnom kožom na kraju se odluče koristiti proizvode koji preoštro djeluju na kožu, posebno kad je riječ o toniku. Korištenjem prejakog tonera na bazi alkohola može vam napraviti veću štetu, nego dati korist masnoj koži.

NE KORISTITE KREMU ZA LICE

Važno je razumjeti da je i masnoj koži potrebno hidratantno sredstvo. S obzirom da ljeti koža postaje masnijom, možda ćete doći u iskušenje da preskočite hidratantnu kremu, ali to nije dobra ideja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Nadin (@christinanadin) on

PREČESTO DIRANJE LICA RUKAMA

Ne možemo ovo dovoljno naglasiti. Masna koža osjetljiva je na razvoj infekcija od suhe kože. Akne, osipi, pa čak i iritacije na koži rezultat su čestog dodirivanja lica. Mekane maramice i papirići za uklanjanje viška masnoće su SOS u ovom slučaju.

BEAUTY SAVJETI , 6.8.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@ginemargrethe

Podijeli:

Posljednje objavljeno