Savjeti i trikovi za ljetno čišćenje doma uz eko proizvode koje možete pronaći u susjednoj drogeriji

INTERIJERI
24.8.2020.

Dom je mjesto koje pruža utočište od užurbane svakodnevice zbog čega pazimo da naša zona ugode i odmora, bude ujedno i čista i mirisna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedina godišnja doba dodatno nas motiviraju da više pažnje posvetimo dijelovima doma i organiziramo se za čišćenje i organizaciju površina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć ostalih ukućana, odličnu glazbu u pozadini te listu savjeta i trikova koje izdvajamo u nastavku i koji daju vodič gdje i kako startati, kompletan projekt se pretvara u nešto zabavniji posao.  
Sve više pažnje se daje zero waste filozofiji i čišćenju organizma od štetnih kemikalija, zbog čega smo naglasak stavili na eco-friendly i prirodna sredstva za čišćenje koja ćete pronaći u susjednoj drogeriji i koja će kompletan proces učiniti još jednostavnijim.

U periodu od 19.8. do 1.9.2020. kupovinom označenih eko proizvoda za domaćinstvo u vrijednosti iznad 15 KM, u dm drogerie markt na poklon dobivate juta ceker.

1.  KORAK:

Napravite kontrolni popis za čišćenje uz jasno popisane zadatke za svaku od prostorija. Zadatke možete međusobno podijeliti i odrediti koja od stavki pripada kojem članu obitelji. 

2. KORAK: 

Kreirajte svoj popis opreme za čišćenje od papirnatih ručnika preko vreća za smeće pa sve do sredstava za čišćenje, rukavica i svega ostaloga što vam je potrebno za ovu kućnu avanturu. 


Profissimo biorazgradive vreće za smeće 10 l

Soft & Sicher 4-slojne reciklirane papirnate maramice i Profissimo biorazgradive nepromočive vrećice za kompost

3. KORAK:

Riješite se svih nepotrebnih stvari iz ormara i s polica. Otvorite ormar i maknite svu odjeću koju više ne nosite i donirajte ju.
Ukrase za dom koji samo skupljaju prašinu i nemaju sentimentalnu vrijednost jednostavno poklonite nekome. Mnoštvo stvari u domu mogu dodatno zagušiti prostor, zbog čega ćete smanjiti ugodu u vlastitom prostoru. 

4. KORAK: 

Nakon što ste se riješili onih predmeta koji vam ne pričinjavaju zadovoljstvo, razmislite o novoj reorganizaciji polica, komoda i ormara, kako u kuhinji, tako i u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.
Razmislite bi li vam nova organizacija začina u kuhinji ili odjeće u ormaru dodatno olakšala i ubrzala svakodnevne aktivnosti. 

5. KORAK:

Vrijeme je za čišćenje svih površina. Prilikom kompletnog procesa, pokušajte držati otvorene prozore i koristite zaštitne rukavice.
Uz brisanje prašine sa svih površina ( i onih koje svakodnevno ne možete dosegnuti npr. police od ormara), organizirajte se i za temeljito čišćenje kuhinje i kupaonice. 


Blagim sredstvom za čišćenje prebrišite sve površine u kuhinji, uključujući otvorene police i police unutar kuhinjskih ormarića, kao i radne površine. Uklonite tvrdokorne mrlje iz pećnice i sa štednjaka, a pločice prebrišite vlažnim papirnatim ručnikom. 


Denkmit deterdžent za pranje suđa Ultra Nature i Arf Cream Eco Active Nature snagom prirodnih mikro kristala odstranit će i najtvrdokornija zaprljanja bez ogrebotina na površinama koje se čiste.
 

Frosch univerzalno sredstvo za čišćenje na bazi naranče namijenjeno za njegu umjetnih materijala, metala, stakla, mramora i akrilnih površina
 

U kupaonici uz specijalizirano sredstvo za čišćenje očistite tuš, kadu i umivaonik, kao i školjku. Uklonite tragove kamenca i dodatno vrijeme posvetite i čišćenju ogledala. 
Limunska kiselina je jedno od najsnažnijih prirodnih sredstava za čišćenje. Može se iskoristiti za dezinfekciju površina, uspješno uklanja kamenac i uz to uklanja neugodne mirise. 

6.  KORAK

Poliranje namještaja i čišćenje podova. 
Uz sok od jednog limuna i dvije žlice maslinovog ulja možete kreirati savršeno homemade sredstvo uz koje ćete vratiti sjaj površinama. Nanesite ga na krpu za čišćenje ili direktno na namještaj. Kako biste napravili prirodno sredstvo za čišćenje podova pomiješajte tri litre destilirane vode i 200 mililitara octa.

7.  KORAK

Uživajte u novom sjaju vašeg doma, mirisu svježe posteljine u zraku i uspješno odrađenom zadatku!


 

INTERIJERI , 24.8.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike