7 stilskih lekcija koje smo naučili od Emme Watson - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

7 stilskih lekcija koje smo naučili od Emme Watson

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
6.5.2017.

Od kombinezona i odijela do haljina s mnoštvo tila, glumica koju prepoznajete iz mnogo filmova naša je današnja učiteljica o odijevanju i kombiniranju. Ova pobornica vjerovanja da je crveni ruž ‘must’ u svačijoj torbici i da su osnova dobre kombinacije crne hlače koje vam savršeno pristaju definitivno to potkrepljuje svojim izdanjima na sebi svojstven, chic, jednostavan i poseban način. Da nam Emma uistinu može poslužiti kao ovotjedna inspiracija za odijevanje, uvjerite se u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#1 Bijela kombinacija i crveni ruž se vole

Osim što nas uči kako profinjeno kombinirati veći izrez, ovim monokromatskim kombinezonom Emma Watson pokazuje skoro pa školski primjer kada nanijeti crveni ruž na usne. Osim toga, važno je primijetiti kako se kombinezon spretno sužava iznad bokova, malo ispod prsa, zbog čega je njena figura vitkija i duža. Džepovi su odličan dodatak koji njenom cijelom looku daju osjećaj lagodnosti i ležernosti.

01

#2 Gala večeri obožavaju poslovni chic

Za ovu priliku, Emma znalački bira jednostavnu bijelu košulju (čitaj: ono što i vi sami već imate u ormaru) uz suknju asimetričnog kroja i izrezom sa strane. Detalji poput uskog remena, jednostavne ogrlice ili clutch torbice u jednakim ili sličnim nijansama samo su varijacija na temu u kojoj je ova poznata glumica još jedanput briljirala.

02

#3 Man up!

Svi znaju za ovu odličnu kombinaciju Emme Watson kada je odvažno birala odijelo za intervju u teatru Eda Sullivana. Odijelo možda ne čini čovjeka, ali Emmu je ovo podiglo na malenu petu cipela na špic i odvuklo pred mnoštvo fotoaparata. Tu titulu odlične kombinacije odijelo je ponajviše dobilo zbog toga što joj pristajalo savršeno, od dužine nogavica do naglašenih ramena i kragne na košulji.

03


#4 Bijelo od glave do pete

Ljubiteljica #allwhite kombinacija i odlična ambasadorica visoke lepršave pundže, ovim izdanjem sa crvenog tepiha daje odličan primjer kako jednostavnim komadima kao što su klasične salonke u bijeloj boji, kaputu, ali i haljini u istoj boji dati posve novo ruho i očito zasluženu transformaciju. Savjet plus - primijetite i izraz lica koji ova glumica sa filmskih platana koristi te ga svakako primjenite na vašem sljedećem fotografiranju.

04

#5 Investirajte u maxi bijelu haljinu

Emma zna, uz nekoliko minimalističkih detalja, skriveni poluosmijeh sa usnama obojanima u tonove narančaste boje, sve se može. Kosa podignuta sa lica, odličan zaokret sa jednakim jednostavnim metalik narukvicama na obe ruke i clutch torbica su prihvatile ulogu sporednih likova u serijalu o savršenoj dugoj bijeloj haljini na bretele. Nadamo se da ćete ovaj prijedlog iskoristiti za vaše sljedeće proljetno vjenčanje ili poslovnu večeru ili čak odlazak do kazališta.

05

#6 Učinite da se svi okrenu za vama

Ova nekadašnja junakinja filma Harry Potter zna kako iznenaditi, a to lako možete i vi. Ova romantičarka vješto bira i podignutu nisku pundžu dok naprijed ležerno pušta samo jedan pramen. Da, ne zaboravimo i crveni ruž koji ju prati u svim njenim ležernim, ali i gala trenutcima.

06

#7 Kombinezon kao SOS komad

Još jedanput joj dodjeljujemo stilsku peticu. Zašto? Odličnim izrezom kombinezona dala je neobičnost naizgled jednostavnom kombinezonu. Spretno je sve detalje osim cvijeta na struku ostavila doma, a odabirom cipela upotpunila svoj izgled na jednoj od premijera svog filma.

07

Nadamo se da ćete ove mini savjete uskoro primijeniti. Sretno!

 

Foto: pinterest.com, dailyexpress.com, bustle.com, gotceleb.com  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno