6 savjeta kako kreirati eco-friendly beauty rutinu

BEAUTY SAVJETI
6.3.2020.

Sve se više pozornosti pridaje konceptu 'sustainable living', dakle načinu života koji će biti prilagođen prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je važno na koji način upravljamo energijom u kućanstvu, kakvu hranu biramo, kozmetiku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moderan stil života motivira nas i na pametnu kupovinu kada su u pitanju beauty preparati koje koristimo.
Odabiri koji će biti ekološki prihvatljivi postaju imperativ koji nas potiče da napravimo male promjene uz koje nećemo narušiti dosadašnje navike, ali ponovno, učinit ćemo nešto dobro za očuvanje našeg okoliša. 

PAMUČNE BLAZNICE

Klasične vlažne maramice pripadaju skupini velikih zagađivača okoliša pa se sve više pažnje pridaje pronalasci alternativa koje će biti nježnije i zdravije za kožu, kao i okoliš.
Blaznice koje se mogu iznova prati i ponovno upotrebljavati, poput ebelin blazinica s mikrovlaknima, doprinose očuvanju okoliša i idealna su zamjena za jednokratne blaznice koje koristimo za čišćenje lica ili skidanje šminke.


BIRAJTE PROIZVODE ZA NJEGU KOJI DOLAZE U PAKIRANJIMA S MANJE PLASTIKE

Još jedna pametna shopping odluka uz koju pokazujete da brinete za očuvanje okoliša. 

Balea gel za tuširanje Pure & Fresh sada dolazi u novom pakovanju koje sadrži 60% manje plastike od uobičajenih pakiranja gelova za tuširanje

Prirodni alverde čvrsti šamponi za kosu dolaze u pakiranju koje je u potpunosti bez plastike

ČETKICE ZA ZUBE NE MORAJU BITI OD PLASTIKE

Vašu plastičnu četkicu za zube zamijenite za onu izrađenu od bambusa. Uz to, ako je poput ove alverde drvene četkice za zube napravljena po principu odgovornog upravljanja drvenim resursima prema načelu održivog razvoja, onda ste uistinu napravili itekako ekološki prihvatljiv i odgovoran korak. Na popis za kupovinu dodajte i kutiju za četkicu od bambusa u koju ćete spremiti vašu četkicu kada idete na putovanja.

RECIKLIRANA PAKIRANJA

Artikli koji dolaze u pakiranjima koja se mogu ponovno koristiti ili reciklirati, itekako su poželjan gost naše kupaonice.
Na policama drogerija možemo pronaći sve veći broj proizvoda koji dolaze u eco-friendly pakiranjima, baš poput ovih Soft&Sicher papirnih maramica koje dolaze u pakiranju napravljenom 100% od recikliranog materijala.

DIY PILING I MASKA ZA LICE & TIJELO

Mnogi kupovni pilinzi sadrže mikrogranule napravljene od plastike za koju znamo da se neće razgraditi još stotinama godina. Umjesto da svaki put iznova investirate u nova pakiranja pilinga za lice ili maske za tijelo, zavirite u vašu smočnicu te hladnjak te uz pomoć par namirnica iz vašeg doma sami pripremite svoj piling. Med, maslinovo ulje, limun i šećer donose brojne blagodati za njegu kože te će uz eksfolijaciju, ujednačiti i posvijetliti ten. Koža će sjajno reagirati na prirodne sastojke, a vi ćete uz to učiniti nešto dobro za prirodu.

UVIJEK NOSITE SA SOBOM PLATNENU TORBU

Zaboravite na plastične vrećice i investirajte u ceker za sve vaše shopping aktivnosti. Možete imati ceker za razne svrhe – kupovinu namirnica, svježeg voća ili kozmetike te tako smanjiti upotrebu vrećica u domaćinstvu. Također, pokušajte izbjegavati spremanje svježeg voća ili kruha u plastične vrećice u vašoj kuhinji.

Važnost ove odluke sve više prepoznaju i kompanije koje žele biti odgovornije prema prirodi.
Upravo zato je kompanija dm drogerie mark donijela odluku da će u potpunosti povući plastične vrećice od 10.3.2020.
Kao alternativu kupcima nudi veliki izbor alternativnih, dugotrajnih rješenja, a uz to, dm drogerie markt će kupcima povodom Dana žena pokloniti must have pamučni ceker.
Sjajan povod da i vi postanete dio go green priče te se još više brinete o prirodi.

BEAUTY SAVJETI , 6.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike