7 bajkovitih europskih dvoraca koje želimo posjetiti s prijateljicama

PUTOVANJA
30.11.2018.
Na sam spomen dvorca, prisjetimo se djetinjstva i maštanja o junakinjama bajki koje su nam prirasle srcu te tople atmosfere koja bi nastala kada bismo razmišljali o prekrasnoj arhitekturi dvoraca koji su krasile naše slikovnice.

Kule i tvrđave dvoraca diljem Europe koje već danas možete posjetiti izgledaju upravo tako, u njima su boravili članovi kraljevske obitelji, a unutrašnjost nosi kulturno nasljeđe i tradiciju dugu nekoliko stoljeća. Upravo je šarm današnjih dvoraca činjenica da su dostupni svima, te u društvu dragih ljudi možete razgledati prekrasne fotografije na zidovima dvoraca, šetati se njihovim bajkovitim vrtovima, diviti se baroknom namještaju i na trenutak se osjećati kao da ste ušetali u omiljenu bajku. Dodajte svemu tome i zimski snježni ogrtač koji svaku građevinu pretvara u zimsku bajku i imate sjajnog kandidata za blagdansko putovanje s prijateljicama.

#DVORAC NEUSCHWANSTEIN, BAVARIJA, NJEMAČKA
Ako vam se dizajn ovog dvorca čini poznatim, razlog se krije u činjenici da je upravo on poslužio kao inspiracija za dizajn dvorca kojeg ćete pronaći u Disneylandu. Prekrasna građevina iz 19.stoljeća u zimskom periodu postaje još bajkovitija uz bijeli zimski pokrivač, a s obzirom na to da ga ljeti dnevno posjeti čak 6000 ljudi, zima je pravo vrijeme da uživate u nešto intimnijem obilasku ovog prekrasnog zdanja.

 

01

 

#DVORAC HOHENZOLLERN, BADEN - WURTTEMBERG, NJEMAČKA
Sama tvrđava nastala je još u 11.stoljeću, a otada je nekoliko puta razrušena. Dvorac u današnjem obliku sagrađen je 1800. godine, a smješten je na vrhu izolirane planine visoke 855 metara, Hohenzollern.

 

02

 

#THE CHATEAU DE CHAMBORD, FRANCUSKA
Dvorac čija je gradnja započela 1519. i koji je djelomično projektirao i Leonardo da Vinci ima čak 440 soba, park i šumu od 4563 ha. Sama arhitektura dvorca instant krade simpatije, a imate i priliku popeti se na krov te uživati u fantastičnom pejzažu u kojem je nekada uživao i najmoćniji čovjek Francuske, kralj Franjo I., koji je i naručio izgradnju dvorca.

03

 

#DVORAC HOHENWERFEN, WERFEN, AUSTRIJA
Sagrađen je na stijeni visokoj 113 metara, a poslužio je i kao kulisa za snimanje filma Orlovo gnijezdo s Clintom Eastwoodom i Richardom Burtonom u glavnim ulogama.

04#DVORAC WINDSOR, WINDSOR, ENGLESKA
Dvorac koji se ubraja među kraljičine službene rezidencije, djelomično je otvoren za javnost, a unutar njega možete i razgledati slike iz kraljevske kolekcije umjetnina, posjetiti državničke sobe, kapelu sv.Jurje, ali i prošetati prekrasnim vrtom.

05

 

#PALAČA PENA, SINTRA, PORTUGAL
Palača koja je jedan od najpoznatijih primjera romantizma iz 19.stoljeća, ujedno je i pod zaštitom UNESCO-a, te osim arhitekturom, poglede privlači i prekrasnim parkovima, vrtovima, te ribnjakom i fontanama.

06

 

#DVORAC ALCAZAR, SEGOVIJA, ŠPANJOLSKA
Srednjovjekovni dvorac koji je upisan u UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi, jednako je veličanstven unutra, kao i izvana. Moguće je turistički obići nekoliko građevina u sklopu dvorca, dvorište te obrambeni toranj s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad.

07

 


Foto: MyLittleAdventure.com, pinterest.com, europeanbestdestinations.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: