6 navika koje su zajedničke damama sa zdravom kosom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 navika koje su zajedničke damama sa zdravom kosom

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
3.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više je uzročnika nezdravog izgleda kose – kemijski tretmani, agresivni šamponi, prečesto korištenje uređaja za stiliziranje kose…
Ispucani vrhovi otežavaju stiliziranje kose te izgledaju neuglađeno, zbog čega smo u stalnoj potrazi kako kosi vratiti sjaj i svježinu i par tjedana nakon odlaska kod frizera. Sve više pozornosti se usmjerava k efektnih prirodnim proizvodima i sitnim beauty ritualima koji će uz tek malo truda dati odlične rezultate i odgovoriti na sve izazove koje vam nosi dan, od odlaska na plažu, sušenja kose do stiliziranje iste za važan event.  
Ako želite dodatno osnažiti vašu kosu i učiniti ju podatnom i lijepom, ovo je šest stvari na koje vrijedi obratiti pozornost.

REDOVITO ŠIŠANJE
Ne postoji univerzalno pravilo kada je pravo vrijeme za šišanje – dosta toga ovisi i o debljini i jačini dlake, kao i koliko koristite uređaje za oblikovanje…, no, pokušajte svaka dva mjeseca posjetiti frizera i provjerite je li vrijeme za par poteza škarama. Ako su vaši vrhovi ispucali, radije ih odrežite odmah. Nemojte dozvoliti da želja da po svaku cijenu imate dužu kosu, rezultira scenarijem u kojem nakon par mjeseci morate odrezati dvaput više kose nego što bi to morali da ste se na šišanje odlučili odmah. 

BIRAJU PRIRODNIJE PROIZVODE ZA KOSU
Neka šamponi, ulja, maske i proizvodi za stiliziranje kose koje koristite budu sastavljeni od sastojaka koji na prirodan način jačaju i njeguju vašu kosu. Izbjegavajte vještačke i agresivne supstance koje će nanijeti štetu vašem vlasništvu, kao i kosi. Potražite na policama drogerije artikle koji u velikoj mjeri sadrže vitamine, glicerin, prirodna ulja i vitamine koji će oporaviti vašu kosu i vratiti joj sjaj. 

BRINU O ZDRAVLJU TJEMENA
Ova komponenta nastavlja se na prethodnu, budući da upravo šamponi s agresivnim supstancama mogu uvelike naštetiti tjemenu kose. Pazite da cijelu kosu tjedno nahranite prirodnim maskama i masirajte tjeme, a ako uvidite da vas isto stalno peče ili svrbi, svakako se konzultirajte s doktorom. 

NE IZLAŽU KOSU PREVIŠE UREĐAJIMA ZA STILIZIRANJE
Jedan od trikova kojim se služe kada je u pitanju sušenje kose jeste da kosu uvijek suše s fenom koji je postavljen na najmanju brzinu i puše hladan zrak. Traje duže, no, ne isušujete kosu svaki put netom nakon što ste ju oprali i nahranili maskama. A kada koriste peglu i uvijač, uvijek prvo nanesu zaštitni sprej protiv visokih temperatura. Također, dok se tuširaju, ne koriste vrelu vodu za pranje kose, budući da i ona može doprinijeti isušivanju same kose. 

NOSE ŠEŠIR (NA PLAŽI)
Sunce je poznat neprijatelj kose – isušuje ju i dehidrira, posebice kada u cijelu priču dodamo klor iz bazena ili sol iz mora. Nosite šešir kada se god izlažete visokim temperaturama. On je stylish dodatak svakog izdanja, a ako nemate inspiraciju za njegovo stiliziranje, samo klik ovdje

SVAKI TJEDAN NA KOSU NANOSE PRIRODNE MASKE 
Kako biste kosi vratili sjaj i vlagu koju je izgubila zavirite u vašu ostavu i hladnjak te izvucite sastojke bogate proteinima i vitaminima i pripremite hranjivu masku. Jednostavan i učinkovit recept za prirodnu masku donosimo ovdje

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno