5 trikova vizažista kako savršeno aplicirati sjenilo na oči

MAKEUP
4.12.2019.

Iako svaka od nas voli različite stilove šminkanja i načini na koje nanosimo sjenilo se uvelike razlikuju po tome kakve kapke imamo, boju očiju i slično, ipak postoji univerzalna formula koju možete pratiti za besprijekorno nanošenje sjena na oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, ova formula je apsolutno otvorena za vaše eksperimentiranje s bojama i intezitetom šminkanja, sve dok se koristite glavnim smjernicama i savjetima koji će vam pomoći da naglasite svoje oči na pravi način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako ste početnici i niste sigurni od koje boje na paleti prvo krenuti ili se pak smatrate ekspertom u šminkanju, ovaj vodič će vam pomoći vratiti se na osnove i ponoviti gradivo kako bi vaš make-up look uvijek bio na razini prilike za koju se šminkate. Počnimo!

ODGOVARAJUĆE ČETKICE

Investiranjem u kvalitetne četkice za apliciranje make-upa uštediti ćete sebi dosta vremena u blendanju sjena za oči i puno ćete brže kreirati zavidne kompozicije na svojim kapcima. Za vodič kroz make-up četkice koje će vam trebati kliknite ovdje.

PODLOGA JE VAŽNA

Svoje remek djelo započnite sa pravom podlogom. Nakon što nanesete kapljicu primera na svoje kapke, nanošenje sjena započnite uz najneutralniju sjenu na vašoj paleti koja će biti sjajna baza za daljnje šminkanje. Pri apliciranju, ukoliko se šminkate za dnevni look, prvu sjenu aplicirajte do nabora na vašem kapku, a ukoliko je šminkanje za neku večernju priliku tada sjenu aplicirajte preko skoro čitavog kapka, do malo ispod vaših obrva povlačeći linije do unutrašnjosti vašeg kapka.

TAMNIJE NIJANSE U VANJSKOM KUTU OKA

Tamne nijanse odlično naglašavaju vašu boju očiju i čine vaše oči većima i otvorenijima ukoliko ih aplicirate na vanjske kuteve vašeg kapka, malo ispod obrva. Čak i ako imate spuštene kapke, otvorite oči i sami odredite koliko iznad nabora na kapku želite da se vaše tamnije nijanse primijete, zatim zatvorite oči i započnite blendanje. Isto pravilo važi i za ljubiteljice smokey eyes make-upa.

EYELINER

Ukoliko povučete tanku liniju na kapku tik uz vaše trepavice, imate još jedan odličan make-up trik koji će učiniti da vaš pogled bude ljepši i vaš make-up na očima besprijekoran. Efekt je jači što je eyeliner tamniji, no umjesto njega naravno možete birati olovku ili tuš u bilo kojoj drugoj boji. Ukoliko volite nanijeti olovku i ispod svojih očiju, sjajan trik kako biste izbjegli iritaciju – uzmite četkicu za nanošenje eylinera i tamnu sjenu na vašoj paleti te povucite tanku liniju na vašem donjem kapku.

HIGHLIGHT

Kako bi vaš pogled dobio i odličan finish, povlačenjem svijetle olovke ili svijetlijeg sjenila tik ispod obrve i na unutarnjim kutevima očiju dodatno ćete postići da vaše oči izgledaju većima, a uz još par poteza maskarom, možete smatrati da je vaš make-up gotov.

Je li i vaša make-up rutina izgledala ovako ili ste ipak otkrili par novih korisnih savjeta za apliciranje sjena na oči?

MAKEUP , 4.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno