5 savjeta kako privatne društvene mreže koristiti za promociju poslovnih projekata i uspjeha

POSLOVNI SAVJETI
16.4.2020.

Ako ste u procesu pokretanja novog proizvoda ili brenda ili jednostavno želite dodatno promovirati profesionalne uspjehe, vaše privatne društvene mreže u cijeloj priči imaju važnu ulogu. Promoviranje na društvenim mrežama jedan je od trenutno najpraktičnijih načina kako da online široj publici predstavite svoj brand, pružite djelić poslovnog iskustva ili otkrijete radnu rutinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja profila koji sadrži i objave koje se tiču vaše karijere može uvelike djelovati na povezanost sa vašim sadašnjim, ali i budućim klijentima i kupcima kroz jedan sasvim novi, no, itekako popularan i važan kanal komunikacije. Uz to, ovaj korak može povećati opću svijest o vašem brandu pred vašim postojećim pratiteljima i onima koji će vas tek početi pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za savjete kako pretvoriti svoj profile u inspirativne adrese koje će odražavati vašu osobnost, ali i sadržiti zanimljive objave koje prate razvoj vaše karijere, prelistajte dalje.  

OTKRIJTE SADRŽAJ IZA KULISA

Stvari koje su uzbudljive vama, biti će zanimljive i vašim followerima, tim više ako s njima podijelite što se događa iza kulisa vašeg posla, trenutnog angažmana ili zadatka. Otkrijte im vaše prve reakcije i komentare o novom programu, proizvodu ili trendu koji vam se sviđa ili ako ste upravo na snimanju sjajne nove reklame, otkrijte im djelić atmosfere sa seta. Na taj način ćete napraviti samopromociju vašeg rada i posla, pokazati im kako izgleda vaš radni dan, uvesti vaše pratitelje u vaš poslovni svijet i pokazati koliko zabavni, ali i predani poslu možete biti. 

BUDITE ORIGINALNI SA SVOJIM OBJAVAMA

Nije tajna da je ljudska svakodnevica obasuta različitim sadržajima. Upravo zato trebate dati sve od sebe da vaša kreativnost izađe na vidjelo. Jedino originalnim sadržajem koji budi emocije, koji je drugačiji, koji je istinski vaš i zabavan ili inspirativan na određen način, dovodi na vaš profil ljude koji će vas rado pratiti i koji će ostati na vašem profilu, biti aktivni i pratiti vaš rad.

DIJELITE VAŠA ISKUSTVA SA SVOJIM PRATITELJIMA

Jedan od praktičnih načina kako motivirati vaše pratitelje da ostanu na vašem profilu i prate vaš rad je tako što ćete s njima dijeliti konkretne savjete, trikove ili jednostavno biti primjer vašim followerima. Korak više možete napraviti ako kreirate live tijekom kojeg ćete otkriti vaše savjete na određenu temu.

POTIČITE KOMUNIKACIJU

Instagram i Facebook, ali i drugi kanali kao što su YouTube i TikTok uvelike nagrađuju one profile koji uspiju od followera dobiti što što veći broj sviđanja, dijeljenja, komentiranja i slično. Zato, što više nastojte potaknuti svoje pratitelje na komunikaciju, tako što ćete ih upitati za mišljenje, inspirirati, savjetovati ili im zahvaliti na konstantnom angažiranju na vašim objavama.

OBJAVLJUJTE ČESTO

Brojne statistike pokazuju kako na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu vaše objave dosežu do većeg broja ljudi i pojavljujete se češće na feedu vaših pratitelja što češće objavljujete. Ukoliko svoje profile učinite poslovnima i otvorite ih široj javnosti (što možete podesiti u postavkama), također ćete imati pristup statistikama koje će vam dati najbolji odgovor kada objavljivati tijekom dana.

 ***
Foto: unsplash.com
Tekst: Marija Perić

POSLOVNI SAVJETI , 16.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

unsplash.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno