5 poučnih dječjih knjiga koje i danas iznova rado čitamo

BONJOUR.CLUB
17.4.2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mašta, strast prema pustolovini, hrabrost i poletnost – ovo su samo neke od osobina superjunaka koji su nas kroz naše omiljene knjige u djetinjstvu podsjećali zašto je važno boriti se za naše snove, kreirati život kakav mi želimo živjeti te na važnost prijatelja i obitelji u našoj svakodnevnici. Razumjeli su naše avanture i probleme s kojima smo se susretali, mamili nam osmijeh na lice i davali poučne lekcije o ljubavi, sanjarenju i ljepoti života. Svaki od tih naslova i danas ima posebno mjesto na našoj polici s knjigama, a u pauzama od čitanja knjiga o razvoju našeg karaktera i osobnom rastu, poboljšanju poslovnih vještina i majčinstvu, ovo su naslovi kojima se iznova vraćamo.
 

#Mali princ by Antoine de Saint-Exupery
Ovaj, sad već kultni naslov Antoinea de Sainta-Exuperyja naučio nas je puno toga o prijateljstvu, ljubavi i ljudskim karakterima. „Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo.“ – citat iz knjige kojeg se uvijek iznova rado prisjetimo.

#Pustolovine Toma Sawywera by Mark Twain
Domišljat dječak, bujne mašte stalno je upadao u nevolje, no, svojom snalažljivosti, uvijek se uspješno nosio sa svakom avanturom. Vedar duh, mnogo humora i ljubav prema pustolovini mame osmijeh na lice svakome tko čita ovaj roman.

#Alisa u zemlji čudesa by Lewis Carroll
Naslov koji nas podsjeća da trebamo više sanjariti i biti hrabriji u svakodnevnim avanturama. Alisa nas je kroz svoju avanturu, odnosno svoj san, hrabro vodila nepoznatim svijetom te pokazala zašto su radoznalost, ljubav prema drugima i raspoznavanje dobrog od lošeg ključni za zabavnu svakodnevnicu.

#Harry Potter i Kamen mudraca
Harry, Ron i Hermoine su odrastali zajedno s nama i učili nas kako se nositi s našim posebnostima, školskim problemima, simpatijama i učiteljima koji nemaju razumijevanja.

#Priče za laku noć za mlade buntovnice by Elena Favilli i Francesca Cavallo
Ovo je knjiga koju često posudimo od naših sestri i nećakinja. Kratke priče o 100 izuzetnih žena napisane u stilu bajke svakodnevni su podsjetnik da u našoj svakodnevnici žive brojne suprejunakinje te da trebamo uvijek imati snage i hrabrosti pokazati naš talent te da trebamo sami oblikovati svijet u kojem živimo.

BONJOUR.CLUB , 17.4.2018.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno