5 pažljivih gesta koje možete napraviti za prijateljicu koja prolazi kroz težak period

POSAO & ŽIVOT
18.1.2021.

I dok u društvu prijatelja uživamo kreirati nove uspomene i rituale, prijatelji su tu kada prolazimo i kroz određene, ne tako lijepe faze života. Neovisno o tome što je izvor stresa – prekid, neugodno iskustvo, financije, veze…, dosta je teško u takvim situacijama gledati dragu osobu kako prolazi kroz određene strahove i negativne emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, možemo im pomoći i napraviti prve korake koji će voditi do krajnjeg cilja – rješenja problema.

SLUŠAJTE JU I RAZGOVARAJTE S NJOM

Jedna od najstarijih i najučinkovitijih metoda. Osim toga, mnogima se lakše nositi sa emocijama i pronaći rješenje za problem, ukoliko ga kaže naglas. Ovisno o situaciji u kojoj se nalazi, možete joj kroz vlastita iskustva dati savjete ili joj preporučiti da posjeti stručnjaka koji će joj pomoći da se lakše nosi s emocijama. Važno je da zna da je ok pričati naglas o onome što joj se događa i da će uvijek u vama i svojim najmilijima pronaći podršku i razumijevanje.


OTIĐITE NA IZLET U PRIRODU

Već je dobro poznato psihoterapeutsko djelovanje svježeg zraka i prirode na naš um i tijelo. Ovaj korak pripomoći će joj da se nakratko odmakne od kompletne zbrke i jednostavno diše. Nakon boravka na svježem zraku, moći će se lakše nositi s onim što joj je svakodnevnica donijela i lakše rješavati kompletnu zagonetku te brže doći do rješenja problema.

PREGLEDAJTE STARE ALBUME I FOTOGRAFIJE

Još jedan trik uz koji ćete joj, makar na neko vrijeme, izvući osmijeh na lice i posjetiti na odluke, trenutke i emocije koji će ju usmjeriti u daljnjem razmišljanju.

Foto: unsplash.com

NAPIŠITE LISTU STVARI NA KOJIMA STE ZAHVALNI

Sitni rituali su ti koji imaju moć obogatiti našu svakodnevnicu, nasmijati nas te podsjetiti da uživamo u maminim keksima, dečkovom zagrljaju, sestrinoj pjesmici ili bakinoj priči iz djetinjstva. Kada iste zapišemo, onda oni uistinu dobivaju na dodatnoj važnosti i služe kao trajni podsjetnik na ljepotu života.

PREUZMITE DIO NJENIH OBVEZA NA JEDAN DAN

Nedostatak motivacije ili bezvoljnost mogu dodatno utjecati na efikasnost u obavljanju obveza koje ima. Zato na jedan dan budite njena super junakinja i pomognite joj s zadacima, bilo da je riječ o pripremi hranjivog ručka, čuvanju djece, čišćenju stana ili jednostavno, pronalasku savršenog filma za opuštanje i pripremi kokica.

***
Foto: @josefindahlberg.se
Tekst: BONJOUR.ba

POSAO & ŽIVOT , 18.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

josefindahlberg.se

Podijeli:

Posljednje objavljeno