5 koraka uz koje ćete izgraditi osobni stil

STILSKI SAVJETI
17.1.2019.
„Stil je jednostavan način za reći komplicirane stvari." Jean CocteauDio modnog žargona upravo je izraz 'osobni stil'. On nam pomaže da uz malo truda kreiramo izdanja uz koja ćemo se osjećati lijepo i dotjerano te da investiramo u komade koji lijepo naglašavaju našu figuru i uz koje se više nećemo naći u scenariju u kojem, uz pun ormar odjeće, nemamo inspiraciju što odjenuti. A u samom procesu izgradnje osobnog stila ključni su upravo ovi koraci...

#UPOZNAJTE SE S VAŠOM FIGUROM I KOMADIMA KOJI JOJ LASKAJU
Oduvijek su vas zabavljale fotografije na kojima dvije dame nose potpuno identičnu haljinu koja na njima izgleda različito? Razlog se upravo krije u činjenici da isti artikl neće jednako pristajati svakome od nas. I tu se krije ključ potrage za idealnom capsule garderobom. Osnovu vašeg ormara bi trebali činiti komadi koji u potpunosti odgovaraju vašoj figuri – komadi koji će naglasiti vaše obline, dodatno vizualno produžiti siluetu, ali i lijepo ju oblikovati. Birajte one siluete koje savršeno laskaju vašoj visini i težini i budite im vjerni.

# KREIRAJTE MAPU SA IZDANJIMA KOJA VAM SE SVIĐAJU
Jeste? Sada je vrijeme da među tim izdanjima pronađete komade koji su zajednički damama čije ste fotografije sačuvali. Oni će vam pomoći da pronađete komad koji će biti sinonim za vaš stil. Za Annu Wintour to su sunčane naočale i Chanel odijelo od tvida, za sestre Olsen oversized krojevi, a za Oliviu Palermo statement modni dodaci. Koji je vaš?

# ODREDITE BAZIČNE KOMADE VAŠE GARDEROBE
Jer upravo uz njih i jedan trendy detalj ćete iz dana u dan kreirati zabavna izdanja. Bazični komadi su tu kako bi uz vas bili u danima kada nemate inspiraciju što odjenuti, ali i kako bi dodatno potaknuli sjajno raspoloženje i dodatnu dozu samopouzdanja.

stil 1

 

# PRI KUPOVINI ODJEĆE IMAJTE NA UMU I VAŠ STIL ŽIVOTA
Jer, bez obzira koliko volite martensice i starke, ako u većini prilika nosite poslovnu garderobu, onda biste trebali ipak nešto više pozornosti pridati tim komadima. Neka vaša garderoba bude balans između stvari koje volite i onih koji vam trebaju u svakodnevnom životu.

# POSLOŽITE SVOJ ORMAR
Sada je vrijeme da iz ormara izbacite sve artikle koji se ne uklapaju u potpunosti u vaš stil. Haljina koja u ormaru stoji već par godina čekajući da ju ponovno odjenete ili čizme koje su već i pohabane – vrijeme je da ih sklonite iz ormara. Organiziran i uredan ormar jedan je od ključnih trikova za savršen stil.


„Tijekom godina sam naučio da je najvažnija stvar na haljini žena koja je u njoj." Yves Saint Laurent

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: