4 načina kako do savršenih kovrdža bez upotrebe uređaja za stiliziranje kose

KOSA
3.1.2019.

 Ženstvene i profinjene, kovrdže su sjajan način da na prirodan način dodatno začinimo baš svaki beauty look te naše izdanje učinimo elegantnim i posebnijim. Rado ih biramo za svaki dan, poslovne sastanke i svečane trenutke, a iza njihove izrade najčešće stoje omiljeni nam frizerski saloni ili uređaji za stiliziranje kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da uređaji za kosu oštećuju vlasi kose i potiču isušivanje kose i njeno pucanje, a frizer nije uvijek opcija, pronašli smo par načina koji će vam pomoći da sami doma uvijete kosu. Ne zahtijevaju puno vremena, a ni posebne vještine, a većina njih nastaje dok spavate. Važno je da je vaša kosa prije stiliziranja u potpunosti suha, te da koristite preparate koji će dati sjaj kosi te pomoći da frizura bude postojanija. Probudili smo vam znatiželju, zar ne? Par korisnih trikova donosimo u nastavku.

#TRAKA ZA KOSU
Obruč za kosu brzo je i efikasno rješenje za ženstvene kovrdže. Sve što trebate jeste zarolati manji pramen kose u rastezljivu traku za kosu koju ste prethodno stavili na sam vrh kose. Ponavljajte postupak dok ne skupite cijelu kosu u traku te takvu frizuru držati najmanje pola sata. Kompletan tutorijal donosimo ovdje.  


#PUNDŽA
Kosu podijelite u najmanje četiri djela. Uvijete jedan pramen čvrsto oko samog sebe dok ne formira male takozvane bantu pundže. Ponovite sa ostatkom kose. Kosa rolanjem podsjeća na kanapu, a zarolane dijelove kose biste trebali učvrstiti ukosnicama. Frizuru ostavite preko noći i sutradan uživajte u svojim kovrčama. Ovisno o broju, odnosno širini jednog zarolanog djela, vaše kovrdže će biti volumeniziranije ili opuštenije. Raščešljajte kosu rukama i kosu poprskajte preparatima za postojanost frizure.


#PLETENICE
Prilikom pletenja kose pazite da su vaše pletenice čvrste te sami odredite stil lokni koji vam se sviđa. Ukoliko volite opuštene lokne, kosu pletite u jednu ili dvije pletenice od vrha glave. Ako volite jako kovrdžavu kosu, kosu podijelite u 4-6 dijelova te ju spletite u pletenice. Nosite ih par sati ili prespavajte s njima. Raščešljajte kosu rukama i kosu poprskajte preparatima za postojanost frizure.

0ef99e5f648efb1da0058c8694dccf01

 


#UVIJAČI ZA KOSU SA ČIČKOM
Kosu podijelite u nekoliko dijelova te ju uvijajte s uvijačima na gore. Držite ih nekoliko sati te ih uvijek nježno skidajte, pazeći da kosu uvijate oko prsta nakon svakog uvijača kako bi zadržala svoj oblik. Raščešljajte kosu rukama i kosu poprskajte preparatima za postojanost frizure.

KOSA , 3.1.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno