3 IT modna komada iz 80-tih kojih se prisjećamo uz osvježavajući Spezi! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 IT modna komada iz 80-tih kojih se prisjećamo uz osvježavajući Spezi!

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
8.8.2014.

Danas, kao i prošlog petka, molimo isti scenarij: udobno smještene, lokaciju biramo po vlastitom nahođenju, omiljeni gadget u ruke, adresu već dobro znamo i novo piće Spezi Das Original (toliko nam se sviđa retro dizajn bočice i ukus, da nam je njegovo pakiranje postalo neizbježan detalj i u našim ljetnim xxl torbama) koje će nas definitivno osvježiti i rashladiti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koja su to tri odjevna predmeta koja nas vraćaju u 80-te kojih će se sve dame sa stilom 'prisjetiti' ove jeseni i zime u svojim modnim kombinacijama, pogledajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

spezi retro

#Baloner, kišni mantil ili trench coat, ne možemo ga opisati niti jednom drugom rječju osim - kultni. Naravno, s tim pridjevom se slažemo, jer ovaj komad ne izlazi iz naših ormara niti jednu jedinu sezonu. Krojevi su se mjenjali, no onaj Burberry model ostao je i dan danas sinonim za vječni kišni mantil. Trenutno, taj kultni komad želimo vidjeti i nositi malo drugačije, na ne toliko formalan i ukočen način kakav nam je već dugo kodiran. Ove jeseni nosimo šire i duže modele, ne vežemo ih na način kako su se vezali (znate onaj remen koji ide uz svaki model ), o ne, ne nosimo ga svezanog, ako ipak da, onda je kožni remen topla stilska preporuka.

PreviousNext

#Ogrtači, poncho, cape, sve su to nazivi za ovaj komad koji se ne nosi na način kako nosimo kapute ili mantile, nego se s njihovim krojem uistinu igramo i kombiniramo ga na način kako nam odgovara. Ovu sezonu opet je zablistao, poslije, koliko se sjećamo malo dužeg perioda, a kako ćemo ga nositi, naravno ovisi o prilici, raspoloženju i trenutnoj dozi kreativnost. Tako ga možemo nositi uz tenisice i baletanke. Naša stilska preporuka je rolka uz hlače visokog struka ili uz haljinu 'mrkva' ili A kroja.

PreviousNext

#Krzno. Kako da se ne osvrnemo na taj vječni, vrlo nostalgični i vrlo ženstveni komad, kojeg smo, vjerujem sve,  kao male djevojčice vukle za sobom, kriomice oblačile i glumile da smo velike dame. E, upravo taj komad nam se urezao kao uspomena na ove modne godine o kojima pričamo. Ne, ne želimo pretjerano pričati o temi 'krzno', koja danas i nije baš svima omiljena - mi ga gledamo samo iz jednog razloga, a to je onaj estetski. Naime, ovaj komad je doista toliko profinjen da ga želimo nositi i u sportskoj, ležernoj varijantii, dakle ne nužno uz visoke cipele i svečanu kreaciju.

PreviousNext

 

***
Foto: vogue.com
Tekst: Glam Off Duty za MODAMO.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno