28thSFF: Emina Ganić nam je otkrila više detalja o elegantnoj Kaftan Studio kreaciji koju je birala za crveni tepih - Bo...

28thSFF: Emina Ganić nam je otkrila više detalja o elegantnoj Kaftan Studio kreaciji koju je birala za crveni tepih

Tekst:

Marija Perić

EVENT
17.8.2022.

Da euforija Sarajevo Film Festivala još uvijek ne jenjava, dokazala nam je i sinoćnja večer kad je grad ponovo bio ispunjen posebnom festivalskom atmosferom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jučer je noć obilježena premijerom filma "Klondike" redateljice Maryne Er Gorbach, a ekipa iz filma posjetila je crveni tepih Festivala. Uz ostale goste, na crvenom tepihu velike je simpatije ukralo izdanje dekanice za pitanja studenata na SSST - Emine Ganić.
Dama istančanog stila, odličnog smisla za humor i uvijek raspoložena za #girltalk, već nam je ranije kroz intervju otkrila da za nju: "Moda treba da inspiriše, da oslobađa naš duh, a ne da pokorava ili uniformiše. "

Već pri prvom pogledu na raskošan materijal i savršeno strukturiranu haljinu mogli smo primijetiti da je riječ o Kaftan Studio dizajnu. Emina Ganić već je godinama odlična ambasadorica kreacija poznatog dizajnerskog dvojca i sestara Nermine Hodžić i Emine Hodžic Adilović. Upravo zato nas ne iznenađuje da je i ove godine na profinjen način iznijela još jednu njihovu elegantnu kreaciju na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala.
 


Kad smo Eminu pitali zašto s velikom radošću iznova i iznova bira Kaftan studio dizajn za SFF, s nama je podijelila: „Moja veza s Kaftanom traje već dugo godina i u njenoj srži je prijateljstvo. Emina i Nermina su žene koje posjeduju rijedak skup kvaliteta… zarazan humor, britak um, ogromnu kreativnost i talenat. Njihove kreacije su prošetale svim velikim crvenim tepisima svijeta, ali im je opet naš crveni ćilim najdraži. Pa tako i meni. To više u stvari nije prijateljstvo, već sestrinstvo. Poznaju me tako dobro da za nas ne postoje ni skice ni probe. Samo kratak razgovor o želji, o silueti i o tome da li će padati kiša. Iskreno, najmanje pričamo o haljinama. Puno više o filmovima, knjigama, narednim putovanjima, o našoj djeci i supruzima, o stvarima kojima se nadamo. Kroz te priče su se mijenjale i moje haljine, kroz sve ove godine. Od sirena i princeza, do sve svedenijih formi. Na korak sam da razočaram one koji s pažnjom prate tih nekoliko metara do ulaska u naše lijepo pozorište, u kojem se stvarna magija ustvari dešava. Možda već naredne godine sve projekcije budem gledala u jutarnjim satima, bez ceremonije crvenog tepiha. Ali ću uvijek biti Kaftan girl.“

 Sama posebnost ovog izdanja pojačana je Emininim uglađenim stavom, a upečatljivost haljine dodatno je naglašena decentnim zlatnim narukvicama i zlatnim naušnicama. Crna mini torbica stvorila je laskavi kontrast, a crveni lak na noktima pokazao je da nikad ne možete pogriješiti sa klasicima. Ravna puštena kosa i blagi makeup zaokružili su cjelokupno izdanje i učinili ga dodatno elegantnim.


***
Fotografija: Damir Hajdarbašić
Makeup: Renata Ponjević
Frizura: Ensar Dervišbegović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno