#27thSFF – Izdvojili smo najzanimljivije suvenire koje možete ponijeti kao uspomenu sa ovogodišnjeg Festivala - Bonjour....

#27thSFF – Izdvojili smo najzanimljivije suvenire koje možete ponijeti kao uspomenu sa ovogodišnjeg Festivala

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR.CLUB
13.8.2021.

Sarajevo se uvijek posebno probudi tijekom festivalske sezone i svatko od nas osjeti određeno uzbuđenje i euforiju u gradu za vrijeme SFF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U želji da uspomenu sa festivalskih dana provedenih u Sarajevu ponesete kući, kreirali smo maleni vodič kroz najzanimljvije suvenire koje možete ponijeti iz festivalskog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istini na volju, brusili smo ovu listu duže vremena u želji da zaista spomenemo neke od brojnih sjajnih adresa u Sarajevu na kojima ćete naći autentične artikle i dodatke. Zato smo u nastavku izdvojili one brendove i concept store adrese koje okupljaju tradiciju, kreativnost, handmade i #madeinbih u jednu cjelovitu priču. Naravno, za detaljnije upoznavanje sa odličnim brendovima u BiH, uvijek možete istražiti #MadeInBiH priče ovdje

A u nastavku otkrijte gdje i što kupiti u Sarajevu kako bi vam ostala divna uspomena na 27. izdanje Sarajevo Film Festival.

Službeni suveniri SFF-a u Festival Shopu

Marljiv tim Festivalskog shopa svake godine priprema atraktivne košulje, kape, bilježnice, festivalske kataloge, olovke kako biste po njima mogli zapamtiti Sarajevo Film Festival. Prodajna mjesta nalaze se na dvije lokacije: na blagajnama Sarajevo Film Festivala i u trgovini na Festivalskom trgu, koja je otvorena od prvog dana do posljednjeg dana Festivala.

Foto: sff.ba

Slastica – Butik Badem

Ovaj butik krije neke od najslađih poklona, među kojima su kolekcije orašastih plodova, deserta i brojnih drugih tradicionalnih slastica.

Molimao

Ovaj lifestyle brend iz Sarajeva i nadahnut Sarajevom kreator je kolekcija odjeće koje na odvažan način spaja street art i minimalizam u nosive artikle.

Bazerdžan Concept Store

Mjesto na kojemu ćete naći skupinu kvalitetnih proizvoda sa #MadeInBiH etiketom gdje svaki brend ima svoju posebnu priču i autentičnost. Uz nakit, u Bazerdžan Concept Storeu možete kupiti i odjeću, kao i dodatke za dom.

Kutcha Concept Store

Osim što interijer ovog concept storea krije autentične dodatke i odjeću koja će vas osvojiti na prvi pogled, svidjeti će vas i bashta kako ju oni rado zovu koja se nalazi iza Kutche.

Foto: @kutcha_cs

Royal with Cheese – Revolt Clothing

Streetwear je glavna odlika ovog brenda odjeće koji je baziran u Sarajevu. Na sceni su još od 2010. godine, a dizajn njihovih majica i ostalih artikala krije dašak buntovnosti i odvažnosti.

U njihovoj trgovini u Sarajevu možete pronaći i knjigu o izuzetnim ženama iz Bosne i Hercegovine koje su utjecale na naše društvo i još uvijek u njemu ostavljaju svoj trag.

Foto: @royalwithchesesarajevo

Articoolisan

Umjetnički shop u kojemu možete naručiti postere, odjeću i dodatke za dom sa motivima koji podsjećaju na Sarajevo. Neki od tih motiva su ćilim, sebilj i kolaži koji otkrivaju panoramu grada.

LisicaLisica

U njihovom showroomu možete pronaći najzanimljivije dodatke za dom i nakit rađen od bakra i mjeda. Njihov zanat dio je obiteljske tradicije od 1960. godine.

Vitrina Concept Store

Na ovoj adresi pronaći ćete zanimljice handmade i tradicionalne poklone, dodatke za dom, odjeću i nakit koji će vas rado podsjećati na vaš boravak u Sarajevu.

Magaza

Dino Merlin fan shop rado će posjetiti svi ljubitelji njegove glazbe i zaljubljenici u autentične poklone i dodatke za dom i garderobu.

***

Naslovna fotografija: Marko Jovančić
Tekst: Marija Perić

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno