10 stvari koje trudnice mogu napraviti tijekom #OstaniKući kako bi se osjećale bolje

MAME RULZ
26.3.2020.

Trudnoća ujedno znači i promišljanje o mnoštvo stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od savjeta uz koje ćemo dodatno ojačati organizam i imunitet preko preporuka o svim uređajima i preparatima koji će nam trebati u prvim bebinim mjesecima do slatkih promišljanja o imenu bebe, uređenju dječje sobe i prvim komadima odjeće koje ćemo kupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom izazovnom periodu za sve nas, kako privatno, tako i poslovno, kreirali smo listu stvari koje svaka trudnica može raditi umjesto da se brine o svim vijestima kojima smo svakodnevno izloženi. U kreiranju ove liste vodili smo se praktičnim, kao i inspirativnim obvezama koje će dodatno uljepšati vaše vrijeme doma.


OPERITE SVU DJEČJU ROBICU

Ovo je jedna od onih aktivnosti za koju smo teško pronalazili vremena, a uz playlistu u pozadini, ovo je pravo vrijeme da se uhvatite u koštac s pranjem i peglanjem dječje robe.
 

OSMISLITE IZGLED DJEČJE SOBE

Sada pregledavajući društvene mreže možete dobiti dodatnu inspiraciju kako urediti dječji kutak – od krevetića preko igrački do sitnih detalja koji će vas svaki dan iznova raznježiti od zanimljivih ilustracija do toplih fotografija.


NASTAVITE KOMUNIKACIJU S VAŠIM DOKTOROM

On će vam telefonski dati smjernice za sve eventualne korake koje trebate napraviti kroz vrijeme koje slijedi, umiriti vas i odgovoriti na sve eventualne nedoumice.


INFORMIRAJTE SE O POLITICI VAŠE BOLNICE O SMJEŠTAJU TRUDNICA U OVOM PERIODU

Brojne zdravstvene institucije svakodnevno obavještavaju o naporima koje ulažu da maksimalno zaštite sve buduće majke. Posjetite web stranicu ili društvene mreže bolnice u vašoj općini te dobijte pravovremeno informacije. To će vam pomoći da dodatno umanjite brigu oko raspleta kompletne situacije. Pripremite torbu za porod i pripremite i poslasticu za medicinsko osoblje, koje je u ovom periodu posebice pod pritiskom.

ODABERITE PEDIJATRA

Sada imate dovoljno vremena da se posavjetujete s prijateljima, pročitate iskustva i preporuke drugih roditelja te odaberete svog pedijatra, a možda i već virtualno razgovarate s njim.


SLUŠAJTE AUDIO KNJIGE O TRUDNOĆI

Pozitivne afirmacije i učenje o prvim tjednima s bebom će biti mali ritual u kojem ćete uživati, ali i uz koji ćete se osjećati da imate sve pod kontrolom.


UŽIVAJTE U KUĆNIM DRUŽENJIMA S MUŽEM

Isplanirajte filmsku večer, ručak ili igranje društvenih igara. 

RAZMIŠLJAJTE O IMENIMA ZA BEBU

Napravite s mužem popis vama omiljenih imena, a kao nemate inspiraciju ili jasnu viziju, uvijek možete online potražiti liste popularnih dječjih imena te tako dobiti prve favorite.

MEDITIRAJTE

Meditacija u trenutcima kada nam je potrebna pauza od negativnih emocija i blage nervoze koja se osjeti u zraku itekako je pametna opcija. Sve o prednostima i koracima meditacije saznajte OVDJE.


RAZMISLITE I O LISTI POKLONA

U notes ili planer zapišite listu sitnica koje vam nedostaju, a koje će postati sjajan poklon za bebu od vaših najmilijih.

MAME RULZ , 26.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

everymom.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno