Što termalna voda čini za vaše lice? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Što termalna voda čini za vaše lice?

Tekst:

Bonjour.ba

BEAUTY SAVJETI
29.8.2013.

Sve primjene ljekovitog pripravka u bočici   Posljednjih godina na reklamama preparativne kozmetike neprestano se ističe pojam "termalna voda", kao da se radi o kakvom Bogom danom čudu. Sudeći po onomu što smo otkrili istražujući svojstva termalnih voda, to je jako blizu istine.Prema definiciji, termalna voda je topla voda obogaćena mineralima, koja izvire na tzv. termalnim ili ljekovitim izvorima. Temperatura vode je najmanje 8°C viša od okolne temperature zraka, a zagrijava se prolaskom kroz pukotine u Zemlji na određenim dubinama u blizini magme ili vulkanizama. Ljekovita svojstva termalnih voda otkrivena su još u antičko doba, pa su na lokacijama termalnih izvora često podizana lječilišta. Danas, s razvojem tehnologije, da biste i vi sebi priuštili tretman iz skupih toplica, dovoljno je da odete u obližnju ljekarnu i kupite si ne tako skupu bočicu s termalnom vodom.A zašto biste to činili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Termalna voda saveznik je svih onih koji imaju problema s alergijama, osipom, iritacijama i osjetljivom kožom, a preporučuje se koristiti ju i u svakodnevnoj njezi lica. Djeluje protuupalno, umiruje i omekšava kožu, hidratizira je i štiti od slobodnih radikala, a stane u svaku kozmetičku torbicu.

Stručnjaci preporučuju da je nanosimo ujutro prije dnevne kreme, a potom i nakon šminkanja, jer će zbog svojih svojstava i praktičnog nanošenja u vidu vodene maglice djelovati kao fiksator šminke.

Mogu je koristiti osobe svih dobnih skupina, od beba pa sve do njihovih baka.

Već se spremate u ljekarnu po svoju dozu?


A.S.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno