TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 1.6.2020.
Ruby je novi tip čokolade prirodno ružičaste boje koja ima poseban okus i aromu.
Kremaste je teksture i na prvu ima karakter mliječne čokolade, no, njen okus opisuje se kao neobičan miks slatkoće maline i kiselkastog okusa borovnica.
Ova čokolada je izazvala euforiju među slatkoljupcima kada je otkrivena prije nešto više od godinu dana, a u ponudi Fit Bar Pointa moći ćete ju kušati s ukusnim proteinskim američkim palačinkama!
Fit Bar smješten je na adresi Branilaca Sarajeva 3 u Sarajevu i svoj koncept zasniva na upotrebi svježih i dobro izbalansiranih sastojaka koji daju jela odličnog ukusa.
Mjesto je to na kojem ćete pronaći zdrave, ukusne i primamljive prijedloge za doručak, zdrave sendviče, razne salate, tortilje, pizze i juhe, kao i šaroliku ponudu glavnih jela te deserata.
Posljednji dodatak njihovoj ponudi slastica upravo su ove proteinske palačinke koje će voljeti svi ljubitelji zdravog zalogaja. Uz to, najavili su da u njihovu ponudu uskoro stižu i Ruby proteinske čoko bombice. Super ukusne, super zdrave, pripremljene od pomno biranih sastojaka i uz to, super fotogenične. Jedva čekamo isprobati ih.

Kompletan meni ovog restorana istražite ovdje. Dobar tek!
TEKST: Adelisa Mašić
Nar je voće koje često kupimo s najboljom namjerom: zbog okusa, zdravlja i sezone, ali ga onda danima gledamo u zdjeli.
Razlog je gotovo uvijek isti: strah od nereda i fleka koje ostaju po rukama, radnoj površini i odjeći, a koje se ne skidaju baš tako lako. I tako nar stoji, odgađamo ga pojesti i na kraju često završi prezreo ili potpuno zaboravljen.
A zapravo, pitanje kako oguliti nar ne mora biti ni komplikovano ni neuredno. Uz jednostavan trik, cijeli proces postaje brz, čist i mnogo ugodniji.
Zašto se naru ipak vrijedi vratiti?
Nar, poznat i kao šipak, posebno je cijenjen tokom zimskih mjeseci zbog svojih zdravstvenih benefita. Bogat je antioksidansima, vitaminom C i korisnim biljnim spojevima koji jačaju imunitet, pomažu organizmu u borbi protiv upala i doprinose zdravlju srca.
Upravo zato često se preporučuje u periodima prehlada i viroza, ali i kao dio uravnotežene prehrane. Njegove sočne sjemenke lako se uklapaju u salate, jogurt, zobene kaše ili deserte, ali samo ako ih uspijemo izvaditi bez stresa.
Trik uz koji nar gulimo bez fleka
Ako ste se ikada pitali kako oguliti nar bez nereda, odgovor je jednostavan: uz pomoć vode.
Nar najprije dobro operite, zatim nožem uklonite gornji dio i lagano ga razrežite na nekoliko većih dijelova. Umjesto da ga čistite na suho, potopite dijelove u veću zdjelu s hladnom vodom. Pod vodom prstima nježno razdvajajte koru i oslobađajte sjemenke.
Ono što ovu metodu čini posebno praktičnom jeste to što:
– sok ne prska i ne ostavlja fleke
– bijeli dijelovi kore isplivaju na površinu
– sjemenke same padaju na dno i ostaju čiste
Na kraju je dovoljno ukloniti koru s površine vode i procijediti sjemenke. Bez nereda, bez mrlja i bez gorkih dijelova.
Uz ovaj trik, pitanje kako oguliti nar više neće biti razlog da ga odgađate, posebno u sezoni kada nam njegovi benefiti najviše trebaju.
Foto: @pomwonderfuluk
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!