TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 6.1.2020.
Jučer je u Beverly Hillsu dodjelom Zlatnih Globusa filmskim favoritima koji su u posljednjih nekoliko mjeseci krali simpatije publike diljem svijeta, započela i sezona dodjele nagrada.
Za Zlatne Globuse često kažu da su uvod u Oscare, a gledajući listu naslova koji su osvojili svog kipića, jasno je zašto su uvertira u ovu prestižnu dodjelu za sve članove filmske industrije.
Sinoć je slavila glumačka ekipa filma The Irishman, Renee Zellweger koja je dobila nagradu za sjajnu glumu u filmu Judy, Joaquin Pheonix za glavnu ulogu u filmu Joker, glumačka ekipa filma Once Upon A Time In Hollywood, Olivia Colman, Brad Pitt…a kompletnu listu dobitnika pogledajte OVDJE.
Modno, večer su obilježile Dior toalete i dvije dame svojim nepredvidljivim odabirima – Jennifer Lopez koja je birala volumeniziranu toaletu s mašnom iz Valentino radionice (za koju su mnogi komentirali da je ipak trebala birati nešto drugačiji makeup i frizuru), ali i Joey King u Iris van Herpen haljini s 3D efektom, koja se izdvojila u podužoj listi lijepih i romantičnih dizajnerskih kreacija.
Jennifer Lopez u Valentino haljini
Joey King u Iris van Herpen haljini
Cate Blanchet ponovno je oduševila odabirom nježno žute kreacije dizajnerice Mary Katrantzou s skulpturalnim i naglašenim rukavima, Awkwafina je izgledala sjajno u Dior toaleti s mnoštvo tila i volana, Zoe Kravitz je unijela francuski chic uz crno-bijelu toaletu na točkice u potpisu brenda Saint Laurent, Charlize Theron bila je ambasadorice neonskih boja na crvenom tepihu, Gugu Mbatha-Raw je pokazala da su šljokice uvijek dobra ideja, dok je Kerry Washington u Altuzarra haljini odvažno pokazala šarm izreza na haljini.
Sve kombinacije s crvenog tepiha dodjele pogledajte u nastavku.
Scarlett Johansson u Vera Wang haljini
Renée Zellweger u Armani haljini
Jennifer Aniston u Dior Couture haljini
Charlize Theron u Dior Couture haljini
Jodie Comer u Mary Katrantzou haljini
Zoë Kravitz u Saint Laurent haljini
Naomi Watts u Armani Privé haljini
Margot Robbie u Chanel Couture haljini
Gillian Anderson
Saoirse Ronan u Celine haljini
Cate Blanchett u Mary Katrantzou haljini
Reese Witherspoon u Roland Mouret haljini
Rachel Weisz u Tom Ford haljini
Daniel Craig
Laura Dern
Olivia Colman u Emilia Wickstead haljini
Cynthia Erivo u Thom Browne haljini
Billy Porter u Alex Vinash haljini
Sienna Miller u Gucci haljini
Brad Pitt u Brioni odijelu
Kirsten Dunst u Rodarte haljini
Phoebe Waller-Bridge u Ralph & Russo haljini
Helen Mirren u Dior haljini
Awkwafina u Dior haljini
Beanie Feldstein u Oscar de la Renta haljini
Nicole Kidman u Versace haljini
Gwyneth Paltrow u Fendi haljini
Rachel Bilson
Dakota Fanning u Dior Couture haljini
Winnie Harlow u Laquan Smith haljini
Leonardo DiCaprio u Giorgio Armani odijelu
Michelle Pfeiffer
Gugu Mbatha-Raw u Gucci haljini
Rooney Mara
Bel Powley
Tom Hanks
Lucy Boynton u Louis Vuitton haljini i Rami Malek u Saint Laurent odijelu
Taylor Swift u Etro haljini
Michelle Williams u Louis Vuitton haljini
Lisa Bonet i Jason Momoa
Sacha Baron Cohen i Isla Fisher
Priyanka Chopra u Cristina Ottaviano haljini i Nick Jonas
Salma Hayek
Amy Poehler
Sofia Vergara u Dolce & Gabbana haljini
Kerry Washington u Altuzarra haljini
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!